Rankininkai superfinale žada įdomią kovą

Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionato superfinale kovos titulą ginantis Klaipėdos „Žemaitijos dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“.

Pirmasis serijos iki dviejų pergalių mačas bus žaidžiamas gegužės 5-ąją Klaipėdoje, antrasis  - 12 d. Kaune. Jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, jos 16 d. vyks uostamiestyje.

„Žemaitijos dragūnas“ ir „Granitas-Gaja-Karys“ šį sezoną susitiko jau penkis kartus. Keturias pergales šventė uostamiesčio ekipa, tris kartus įveikusi kauniečius Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionato reguliariosiose varžybose ir kartą – LRT taurės pusfinalyje. Granitiečiai vienintelę pergalę iškovojo antrose LRT taurės pusfinalio rungtynėse, tačiau būtent šis laimėjimas eliminavo „Žemaitijos dragūną“ iš tolesnės kovos dėl šalies taurės.

Klaipėdos komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas teigė, kad ši nesėkmė skatins jo auklėtinius siekti revanšo: „Tikrai nemanau, kad keturios pergalės prieš granitiečius leistų atsipalaiduoti mano žaidėjams. Juk pralaimėjome jiems kol kas svarbiausią sezono mačą – LRT taurės pusfinalį. Tad mus į priekį ves užgautos ambicijos.“

Treneris tvirtino, kad klaipėdiečiai pasirengę ginti stipriausios šalies rankinio komandos vardą. „Nors sezono pabaigoje daugeliui žaidėjų kažką skauda, tačiau rimtų traumų nėra ir visi rankininkai pasirengę kovai, - superfinalo serijos išvakarėse kalbėjo A.Juškėnas. - Nesvarbu, kiek rungtynių reikės superfinale, tikslas vis tiek pats – laimėti. Ir fiziškai, ir psichologiškai esame pasirengę žaisti kad ir penkerias rungtynes, nors, suprantama, daugiau trijų nereikės.“

Kalbėdamas apie savo auklėtinių ir varžovų kozirius, A.Juškėnas sakė, kad „Granitas-Gaja-Karys“ turi kelis aukščiausios klasės žaidėjus, kurie vieni gali nulemti rungtynių baigtį, o jo ekipa labiau pripažįsta komandinį žaidimą. „Mūsų komanda – jauna. Vienas rungtynes ji gali sužaisti idealiai, kitas – prastai. Tačiau džiaugiamės, kad komandos pagrindą sudaro Klaipėdoje užaugę rankininkai, 1986-ųjų karta“, - sakė A.Juškėnas.

„Granito-Gajos-Kario“ vyriausiasis treneris, olimpinis čempionas Valdemaras Novickis, nepaisant į komandą šią savaitę įsisukusio viruso, tiki, kad jo ekipa pajėgi po kelerių metų pertraukos susigrąžinti Lietuvos čempionės titulą.

Tris dienas dėl ligos negalėjo treniruotis komandos lyderis Vaidas Drevinskas, ketvirtadienį prastai pasijuto ir Edvinas Balčiūnas. Trečiadienį treniruotėje buvo prakirstas antakis Lukui Sutkui, jį teko siūti, tad pirmųjų superfinalo rungtynių jis tikrai negalės žaisti. „Vis dėlto žaidėjai supranta, kokios svarbos mūšiai mūsų laukia, tad kausimės nepaisydami nieko, juk sporte traumos yra neišvengiamos, - sakė V.Novickis. – Manau, superfinale vyks įdomi kova, mes norėtume pergalę švęsti jau po dviejų rungtynių.“

„Granito-Gajos-Kario“ strategas įsitikinęs, kad lemiamuose čempionato mačuose jo komandą įtampa slėgs mažiau, nei varžovus, nes ginti titulą sunkiau, nei dėl jo kovoti. „Manau, svarbesnis tas faktas, kad šį sezoną mes laimėjome svarbiausią tarpusavio mačą su „Žemaitijos dragūnu“, o ne tai, kad pralaimėjome keturis kartus mažesnės svarbos dvikovose. Visos akistatos vyko labai atkakliai, mūsų varžovus lydėjo sėkmė, galbūt dabar Fortūna atsigręš į mus“, - svarstė V.Novickis.

Treneris teigė, kad jo ekipoje yra daugiau patyrusių žaidėjų - Vaidas Drevinskas, Paulius Zėringis, Valdas Jarukas. Tačiau klaipėdiečių gretas sustiprino vartininkas Šarūnas Mičiulis. Be to, palaikyti uostamiesčio komandos susirenka daugiau žiūrovų.

Abiejų ekipų strategai neabejoja, kad superfinale bus įdomi kova, o galutinę pergalę lems daugelis dalykų: meistriškumas, taktinė kova, šaltakraujiškumas, atsarginių žaidėjų indėlis. „Tokių rungtynių baigčiai įtakos turi ir žiūrovai, ir žaidėjų nuotaika, net oro sąlygos, nes tvyrant karščiui mūsų salėje sunkiau žaisti. Pergalės svarstykles į vieną ar kitą pusę gali nulemti ir smulkmenos“, - tvirtino tituluočiausias Lietuvos rankininkas V.Novickis.

Superfinalo tvarkaraštis

Gegužės 5 d. 14 val.  („Neptūno“ sporto salė, Taikos g. 61A, Klaipėda) „Žemaitijos dragūnas“ - „Granitas-Gaja-Karys“, gegužės 12 d. 15 val. (LSMU Veterinarijos akademijos sporto salė, Tilžės g. 18, Kaunas) „Granitas-Gaja-Karys“ - „Žemaitijos dragūnas“. Jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks gegužės 16 d. 19 val. Klaipėdoje, „Neptūno“ sporto salėje.

Statistika

„Žemaitijos dragūno“ ir „Granito-Gajos-Kario“ tarpusavio rungtynių rezultatai šį sezoną: 2011 m. spalio 29 d. „Granitas-Gaja-Karys“ - „Žemaitijos dragūnas“ 30:32 (15:17), 2012 m. vasario 4 d. „Žemaitijos dragūnas“ - „Granitas-Gaja-Karys“ 26:25 (14:11), 2012 m. balandžio 28 d. „Žemaitijos dragūnas“ - „Granitas-Gaja-Karys“ 34:27 (16:14). LRT taurės pusfinalis: 2011 m. gruodžio 7 d. „Žemaitijos dragūnas“ - „Granitas-Gaja-Karys“ 30:28 (17:12), 2011 m. gruodžio 11 d. „Granitas-Gaja-Karys“ - „Žemaitijos dragūnas“ 33:29 (15:13).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių