Rankininkai finalų lauks net dvi savaites

Vietoj mūšių dėl aukso Kauno „Granito-Kario“ rankininkai rengiasi kautynėms dėl bronzos. Kauniečiai Lietuvos rankinio lygos pusfinalyje turėjo pripažinti čempionės titulą ginančios Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ekipos pranašumą ir į finalą nepateko.

Atkaklioje pusfinalio serijoje „Granitas-Karys“ rimtai kibo į atlapus labiau patyrusiems alytiškiams. Antrajame mače Kaune prireikė net pratęsimo, tačiau jame geriau sekėsi „Varsai-Stronglasui“, laimėjusiam vos vieno įvarčio skirtumu 29:28. „Granito-Kario“ neišgelbėjo net itin rezultatyviai sužaidęs Vaidas Drevinskas, pelnęs 13 įvarčių. Pirmosios rungtynės Alytuje baigėsi taip pat dzūkų naudai 26:24.

Alytiškiai finale susikaus su daugkartiniu šalies čempionu Klaipėdos „Dragūnu“. O Kauno rankininkams teks pasigalynėti su Vilniaus „Šviesos“ kolektyvu. Tiesa, mažojo finalo dvikovų sirgaliams teks palaukti net dvi savaites. Dėl Lietuvos rinktinės atrankinių mačų su varžovais iš Belgijos, čempionatas tęsis tik nuo gegužės 10-osios. Tądien „granitiečiai“ priešininkus iš sostinės priims savo aikštėje.

- Ko pritrūkote pusfinalyje, kad peršoktumėte alytiškių barjerą? - mūsų portalas paklausė „Granito-Kario“ trenerio Valdemaro Novickio.

- Nusiteikę buvome išties kovingai, ką ir pademonstravome per abu mačus. Tačiau sporte visko nutinka. Kartais rezultatą nulemia elementari sportinė sėkmė. Lemiamais momentais nesužaidėme taip, kaip norėjome, o ir varžovų patirtis apsunkino mūsų padėtį. Alytiškiai svarbiausiais momentais susikaupė gindamiesi, mes neįmetėme 7 metrų baudinio, to ir pritrūko.

- Neabejoju, kad komanda gerokai nusivylė nepatekusi į finalą. Ar sugebėsite ją motyvuoti kovai dėl bronzos?

- Išgyvenome nemenką stresą. Tačiau mums į naudą turėtų išeiti pertrauka dėl rinktinės varžybų. Lietuviai gegužės 3 d. žais Belgijoje, o 7 d. Vilniuje. Tiesa, su rinktine išvyks trys mūsų žaidėjai, tad rengsimės be lyderių. Rinktinei negalime atsakyti.

- Kaip vertinate savo priešininkus mažajame finale?

- Tai jauna komanda, deganti noru laimėti. Jie energingi, propaguoja greitą žaidimą, galbūt kartais daro apmaudžių klaidų, tačiau dažniausiai tas didelis noras atsiperka. Neveltui jie pasiekė stipriausiųjų ketvertą. Turėsime nepasiduoti tam jų bėgimui, įžaidinėsime kamuolį iki „tikro“ metimo. Protingu žaidimu, taktine kova turėtume juos pranokti.


Šiame straipsnyje: Granitas-KarysRankinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių