„Rally Raid“ čempionatas: pirmas blynas neprisvilo

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Druskininkuose įvyko pirmosios Lietuvos "Rally Raid" čempionato varžybos, kuriose varžėsi ir motociklininkai.

Kaip dienraščiui pasakojo vienas iš šių lenktynių organizatorių Gediminas Grigaitis, didžiausią nerimą jis jautė dėl pirmą kartą su automobiliais startavusių motociklininkų.

"Ar viskas bus gerai su kelio knyga? Ar viską sužymėjau tiksliai? Ar gerai veiks technika?" – tokie ir dar daugybė kitų klausimų nedavė ramybės organizatoriui iki pat finišo, tačiau motociklininkų emocijos, pasiekus jį, parodė, kad tokio formato renginių dviratės technikos sporto gerbėjams tikrai reikia.

"Labai laukiau įvertinimo iš tų žmonių, kurie važiavo panašaus pobūdžio varžybose kitose šalyse. Mažajame perimetre Druskininkuose startavo Irmantas Bražiūnas, kuris su "Mediafon-Motoshop" komanda dalyvavo "Tuareg" ir Breslau raliuose, o jis kelio knygai priekaištų neturėjo, tai man buvo geriausia žinia", – atviravo G.Grigaitis.

Pirmajame etape startavo aštuoni motociklininkai, tačiau susidomėjimą rodė dar keli. "Kai kurie iš potencialių dalyvių tikriausiai nusprendė pirmiau pasižiūrėti, kaip viskas atrodo, susirinkti daugiau infromacijos iš dabar dalyvavusiųjų ir tik tuomet važiuoti patys", – sako varžybų organizatorius, kuris jau ruošia trasas didžiausiam visureigių sporto iššūkiui Lietuvoje –  "4x4 perimetras" varžyboms, per kurias sportininkams teks važiuoti kuo arčiau Lietuvos Respublikos sienos. Taigi kai kurių klasių visureigininkams teks įveikti kone 2 tūkst. km atstumą. Beje šiose varžybose taip pat bus ir motociklų klasė.

Varžybose dalyvavę motociklininkai nepagailėjo gerų žodžių renginio organizatoriui ir džiaugėsi, kad pagaliau Lietuvoje atsirado tokio formato renginių, kuriuose reikia važiuoti pagal kelio knygą, o ne uždaroje trasoje. Tokios varžybos taps puikia praktika tiems sportininkams ir motociklininkams, kurie vėliau norės išbandyti jėgas ir tarptautiniuose renginiuose, nes ne veltui "4x4 perimetro" serijos renginiai vadinami lietuvišku Dakaru, viskas šių metų "Rally Raid" čempionate daroma remiantis Dakaro ralio kelio knyga. Tad kiekvienas sportininkas, išmokęs tinkamai naviguoti tokio formato varžybose, neblogai jausis ir išvažiavęs į užsienį. Tiesa įranga, reikalinga tokioms varžyboms, nėra pigi ir gali atsieiti apie 1 500 eurų.


Šiame straipsnyje: Rally raidmotociklailenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių