Ralio žiūrovai galės pamatyti net 3 skirtingus greičio ruožus

  • Teksto dydis:

Liko kiek mažiau nei du mėnesiai iki rugpjūčio 7–8 dienomis startuosiančios didžiausios vasaros ralio šventės „300 Lakes Rally“. Artėjant vasaros fiestos datai, renginio organizatoriams ralio darbai įgauna pagreitį. Jau yra sudarytas ralio maršrutas, kuriame numatyti nauji, lenktynininkų nevažiuoti greičio ruožai.

Vienas iš „300 Lakes Rally“ organizatorių Maris Simson teigia, nors ralio formatas iš principo nesikeis, tačiau naujovių šiems metams žada ne tik ralio dalyviams, bet ir žiūrovams.

„Šiųmečio ralio viena iš naujienų yra ta, kad ralis vyks vien tik Lietuvos teritorijoje. Lenktynininkams nereikės kirsti Latvijos sienos, nes bus tik lietuviški greičio ruožai, besidriekiantys Zarasų, Visagino, Ignalinos apylinkėse“, – sakė M. Simson.

Organizatoriai atskleidė, kad šios vasaros šventės formatas išliks toks pat – dviejų dienų. Lenktynininkams iš viso teks įveikti apie 140 kilometrų greičio ruožų. Jau ketvirtadienį po susipažinimo su trasa varžybų dalyviai lenktyniaus kvalifikaciniame greičio ruože. Jie savo pirmuosius lenktyninius kilometrus nuvažiuoti bei gerą laiką parodyti turės visiškai naujame, anksčiau nenaudotame, organizatorių paruoštame 5 kilometrų ilgio kvalifikaciniame greičio ruože .

„Šiemet ypatingą dėmesį skiriame greičio ruožų konfigūracijai ir jų kokybiškam paruošimui. Norime pateikti techniškus, kompaktiškus, naujos konfigūracijos greičio ruožus, kuriuos būtų įdomu važiuoti lenktynininkams bei juos stebėti žiūrovams“, – apie ralio trasą pasakojo M. Simson. –  „Dideli dėmesį skiriame ir kelio dangai. Iš 12 greičio ruožų turėsime tik 3 pilnai besikartojančius, tačiau tik vienas iš pastarųjų turės žvyro dangą“.

Pirmąją ralio dieną varžybų dalyviams teks įveikti apie 45 – 50 lenktyninių kilometrų, antrą dieną – 100 kilometrų. Pasak Mario Simson, sportininkams turėtų užtekti 8 valandų du kartus  pravažiuoti trasą, surašyti ir patikrinti  greičio ruožų stenogramą.

Pirmoji ralio diena prasidės penktadienį po pietų. Kaip ir praėjusiais metais „300 Lakes Rally“ ralis startuos  atidarymo ceremonija, kurios metu visi lenktynininkai turės pravažiuoti per iškilmingą podiumą, Zarasų miesto centrinėje aikštėje.

„Pirmą ralio dieną sportininkams paruošime 4 greičio ruožus, iš kurių vienas bus miesto greičio ruožas. Pirmosios ralio dienos lenktyninius kilometrus parinkome tokius, kad jei ir būtų netikslumų dėl startų pozicijų ar atsirastų naujų dalyvių visiems sportininkams važiuojantiems iki pirmo regrupingo, sąlygos bus maksimaliai suvienodintos, ir problemų dėl to neturėtų kilti“, – sakė vienas iš renginio organizatorių Maris Simson.

Pasak jo, šiemet vėl ypatingą dėmesį organizatoriai skirs žiūrovų zonos vietų parinkimui ir infrastruktūros kūrimui.

„Esame numatę tris pagrindinės greičio ruožų sekcijas, tarp kurių žiūrovai galės migruoti. Sudarysime galimybę žiūrovui per dieną pamatyti net keturis skirtingus greičio ruožus. O pagrindinė kulminacija – oficialus dalyvių finišas, kuris tradiciškai vyks Zaraso ežero Didžiojoje saloje. Čia pat vyks ir dalyvių apdovanojimų ceremonija bei šventinis renginio koncertas“, – ralio dienas pristatė M.Simson. – „Jeigu kitur žiūrovai dažnai nepamato sportininkų emocijų, jiems pasiekus paskutinio GR finišo, tai mūsų ralyje visi žiūrovai atėję į salą galės tapti šių nepakartojamų emocijų liudininkais“.

Lenktynininkų registracija į „300 Lakes Rally“ bus pradedama birželio paskutinėmis dienomis. Praėjusiais metais vasaros ralio fiestoje dalyvavo apie 90 dalyvių. Žinoma, daugiausia vietos dalyvių sąraše užėmė Lietuvos bei Latvijos sportininkų pavardės, tačiau šiemet organizatoriai tikisi sulaukti tokio paties ar net didesnio dalyvių būrio. Mat rugpjūčio 7-8 dienomis vyksianti ralio fiesta taip pat bus ne tik Lietuvos, bet ir dviejų kaimyninių šalių: Latvijos ir Baltarusijos, bei Šiaurės Europos zonos šalių čempionatų etapai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių