R. Nadalį nuo penktojo finalo Majamyje skiria dvi pergalės

  • Teksto dydis:

Rafaelis Nadalis toliau sėkmingai siekia pirmojo karjeroje Masters serijos „Miami Open“ turnyro nugalėtojo titulo. Ispanijos tenisininkas po atkaklios kovos 6:4, 7:6 (7:4) nugalėjo veteraną iš Prancūzijos Nicolasą Mahut (ATP 55) ir pateko į ketvirtfinalį.

Viso mačo metu R.Nadalis puikiai atliko padavimų serijas ir varžovui nesuteikė nė vienos galimybės juos laimėti tašku. Septinta pasaulio raketė po sėkmingo pirmo padavimo laimėjo net 92-u procentus taškų. Mačas truko 95-ias minutes.

35-erių metų N.Mahut žaidė sau būdingu stiliumi – po padavimo bėgo iškart prie tinklo ir tokiu būdu laimėjo 18-a iš 28-ių taškų. 35-erių metų veteranas varžovui suteikė tik vieną galimybę tašku laimėti jo padavimų seriją ir R.Nadalis ja sėkmingai pasinaudojo pirmame sete.

Penktas pagal skirstymą turnyre Rafa dėl vietos pusfinalyje kovos su puikią formą paskutiniu metu demonstruojančiu Jacku Socku. 17-ą vietą pasaulio reitinge užimantis amerikietis vos per 63-is minutes 6:2, 6:1 sutriuškino tėvynainį 20-metį Jaredą Donalsoną (ATP 94).

„Jis yra labai agresyvus žaidėjas, – apie būsimą varžovą kalėjo R.Nadalis. – Turi galingą padavimą, smūgius iš abiejų pusių. Man reikės taip pat žaisti agresyviai. Tai vienintelis kelias. Jeigu leisiu jam žaisti patogų žaidimą laimėti bus neįmanoma. Turėsiu būti susikoncentravęs ties savo padavimu ir tuo pačiu būti agresyvus.“

30-metis R.Nadalis pasidžiaugė, kad kol kas ir jam ir geram jo bičiuliui Rogeriui Federeriui sezone sekasi puikiai.

„Manau, kad sezonas startas sėkmingas abiem mums. Jam šiek tiek sėkmingesnis. Bet ir aš esu patenkintas kaip žaidžiu. Džiaugiuosi kaip žaidžiu po praėjusių metų sezono pabaigos ir traumų. Smagu, kad kartu mes galime būti konkurencingi beveik kiekvieną savaitę.“

Nuo penktojo karjeros finalo Majamyje R.Nadalį dabar skiria tik dvi pergalės.

„Miami Open“ ketvirtfinalio poros:

Alexanderas Zverevas (ATP 20) – Nickas Kyrgiosas (ATP 16)

Rogeris Federeris (ATP 6) – Tomašas Berdychas (ATP 14)

Rafaelis Nadalis (ATP 7) – Jackas Sockas (ATP 17)

Fabio Fogninis (ATP 40) – Kei Nishikoris (ATP 4)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių