R. Meilutytės varžybose startuos pusšimtis šeimų

Antrosiose olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo organizuojamose Šeimų plaukimo estafečių varžybose dalyvaus komandos ne vien iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Antrosiose olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondo organizuojamose Šeimų plaukimo estafečių varžybose dalyvaus komandos ne vien iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Dalyvių gretos – gausesnės

Gruodžio 21-ąją išmėginti jėgas Kauno plaukimo centre nusprendė 54 šeimos. 2013-aisiais Vilniuje buvo užsiregistravusios 37 komandos.

"Daugiausia užsiregistravo kauniečių ir vilniečių, nemažai panevėžiečių. Taip pat atvyks šeimos iš Šiaulių, Marijampolės ir net Valkininkų", – sakė fondo direktorė Liudmila Budnik.

Jauniausia varžybų dalyvė bus ketverių metukų mergaitė, vyriausiajam plaukikui – 76-eri.

"Kaune startuos keliolika šeimų, jau lenktyniavusių praėjusiais metais šalies sostinėje. Komandas subūrė ir žinomi Lietuvos žmonės, – teigė L.Budnik. – Estafetėje plauks ir Rūta su sese bei broliais, tačiau jie varžybose dalyvaus nekonkurencijos tvarka."

Ateityje plės projektą

"Kalbėjausi su pirmųjų varžybų dalyviais – renginys jiems labai patiko. Man – taip pat. Manau, kad ateityje nekils problemų išplėsti šį projektą. Neapsiribosime vien Kaunu ar Vilniumi", – interviu "Kauno dienai" yra sakiusi R.Meilutytė.

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė teigė, kad Plimute, kur gyvena ir mokosi, rengiama daug varžybų vaikams, tačiau specialiai šeimoms – ne.

R.Meilutytės šeimų plaukimo varžybas globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Startuos Anykščiuose

Didžiosioms metų šventėms į tėvynę sugrįžusi R.Meilutytė šiandien startuos atvirajame Lietuvos plaukimo 25 m baseine čempionate.

Jame taip pat planuoja dalyvauti ir kiti nacionalinės rinktinės nariai, tarp jų – Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Mindaugas Sadauskas, Tadas Duškinas, Povilas Strazdas.
Anykščių "Bangenio" baseine su lietuviais varžysis Didžiosios Britanijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos sportininkai.

R.Meilutytė ketina plaukti 50 m ir 100 m krūtine, 50 m nugara ir 50 m peteliške bei 50 m ir 100 m laisvuoju stiliumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių