R. Meilutytė prisiminė pirmąjį medalį: tai buvo kaip sapnas

  • Teksto dydis:

Per 1500 dalyvių iš 80 pasaulio miestų. Tokio masto sporto renginys – Tarptautinės vaikų žaidynės – artėjančių metų liepą vyks Kaune. Būtent šiose žaidynėse pirmą kartą suspindo Rūtos Meilutytės žvaigždė – tuomet dar 12-metė plaukikė laimėjo net keturis visų spalvų medalius. Dabar Londono olimpinių žaidynių čempionė pati dalinsis patirtimi su vaikais – kaunietė sutiko tapti 2017 metų Tarptautinių vaikų žaidynių ambasadore.

Kaunas jau ruošiasi

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children's Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

„Jau senai Kaune turėjo įvykti panašios varžybos. Jos pritrauks daugiau vaikų į sportą. Tai jiems bus labai įdomi patirtis ir tikiuosi, kad jiems patiks. Kaunas pilnai pajėgus tokias varžybas įgyvendinti“, - teigė R. Meilutytė.

„Tai bus didžiausias sporto renginys Lietuvoje per pastaruosius metus. Teisė rengti šias žaidynes yra ne tik garbė miestui, bet ir milžiniška atsakomybė. Ją mes priėmėme ir darome viską, kad tai būtų pačios geriausios kada nors surengtos tarptautinės vaikų žaidynės", - teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Renginio tikslas nėra vien tik rezultatų siekimas. Šiomis žaidynėmis siekiama vaikus sudominti sportu, kad jaunimas rinktųsi aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą. Tokiu būdu kuriama saugesnė aplinka, vaikai iš gatvės kviečiami į sporto aikštynus“, - kalbėjo renginį organizuojančio Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Pusantro tūkstančio dalyvių

Laikinoji sostinė yra pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys.

Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų.

Kaune 2017 metais vyksiančiose žaidynėse dalyvaus per 1500 vaikų iš daugiau nei 80 pasaulio miestų.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore sutiko tapti olimpinė čempionė R. Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

„Atsidurti Bahreine man buvo kaip sapnas. Prisiminimai patys geriausi. Išmokau tokių dalykų, kaip komandiniai įgūdžiai. Išmoksti palaikyti kitus – mūsų komanda buvo kaip viena didelė šeima. Tai man buvo labai gera patirtis prieš didžiausias plaukimo varžybas“, - kalbėjo R. Meilutytė.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

„Bahreino medalis man ypatingas, nes tai realiai pirmas medalis tarptautinėse varžybose. Beje, tuomet apskritai pirmą kartą skridau lėktuvu“, - šypsosi viena geriausių pasaulio plaukikių.

Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, - teigė R. Meilutytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių