R. Meilutytė ir jos treneris: rezultatai – vidutiniški

  • Teksto dydis:

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, pralaimėjusi du tarptautinių varžybų finalus mažai žinomai Slovakijos plaukikei, pareiškė, kad kol kas nėra geriausios sportinės formos.

Aukštumų neplanavo

Bratislavoje 55-ą kartą surengtose "Grand Prix Slovakia" varžybose R.Meilutytę dukart aplenkė slovakė Andrea Podmanikova: 19-metė abiturientė laimėjo 100 ir 200 m plaukimus krūtine, lietuvė finišavo antra (atitinkamai po 1 min. 09,65 sek. ir 2 min. 30,23 sek.).

Olimpinė čempionė atsigriebė nugalėjusi šią varžovę 50 m plaukimo krūtine finale (nuotolį įveikė per 31,51 sek.).

"Man jie – vidutiniški, tačiau ir neketinau siekti ypatingų aukštumų, – į klausimą, kaip vertina savo rezultatus, atsakė R.Meilutytė, vakar grįžusi į Lietuvą. – Be to, tai buvo labiau kontrolinės varžybos, prieš kurias nesiilsėjau ir joms nesiruošiau."

"Aš irgi vertinu vidutiniškai, – teigė olimpietės treneris Paulius Andrijauskas. – Rūta plaukė vieną papildomą nuotolį – 200 m krūtine, pavyko labai gerai. 50 m finalas – netoli geriausio rezultato šį sezoną, o 100 m plaukė lėčiau, nei gali, nepavyko tinkamai sudėlioti techninių elementų."

Asmeniniai Rūtos rekordai: 50 m – 29,48 sek., 100 m – 1 min. 04,35 sek.

"Būtų kvaila, jeigu likus dviem mėnesiams iki pasaulio čempionato pasiekčiau geriausią sportinę formą – reikėtų ją labai ilgai išlaikyti. Dabar man svarbiausia – varžybų patirtis, o ne užimtos vietos. Plaukti per varžybas ir treniruotes – skirtingi dalykai", – tvirtino R.Meilutytė.

Tikėjosi pasirodyti geriau

Kauno plaukimo mokyklos auklėtinės Agnė Šeleikaitė ir Beatričė Kanapienytė per varžybas Bratislavoje iškovojo sidabro bei bronzos medalius.

50 m plaukimo krūtine asmeninį rekordą (31,93 sek.) pagerinusi A.Šeleikaitė tikisi, kad šį sezoną pasieks aukštesnių rezultatų.

"Galėjo būti geriau, bet iš esmės savo pasirodymą vertinu neblogai. Šiuo metu ruošiuosi Europos jaunių čempionatui. Tikiuosi, kad mano rezultatai dar gerės ne vien Lietuvos čempionate", – sakė Agnė, parvežusi iš Slovakijos du bronzos (50 ir 100 m plaukimo krūtine) apdovanojimus.

B.Kanapienytei (peteliške 100 ir 200 m – sidabro medaliai) nepavyko pasiekti pagrindinio tikslo – priartėti prie pasaulio čempionato kvalifikacinių normatyvų.

"Tikėjausi sėkmingesnių startų. Viliuosi, kad per artimiausias varžybas parodysiu, dėl ko stengiuosi, daug dirbu šį sezoną, ir kad mano pastangos pasiteisins", – kalbėjo B.Kanapienytė.

Pažymiai – skirtingi

Treneris Giedrius Martinionis džiaugėsi A.Šeleikaitės pasiekimais. Pasak jo, plaukikės startai Bratislavoje puikiai iliustruoja, kokią įtaką rezultatams daro įtampa.

"Konkrečių tikslų nekėlėme, tiesiog norėjome patikrinti jėgas. Agnė jau yra įvykdžiusi kvalifikacinius Europos jaunių čempionato normatyvus, todėl jos neslėgė jokia psichologinė našta, o tai lėmė ir palankius rezultatus", – konstatavo treneris.

Plaukimo specialistas neabejoja, kad B.Kanapienytė, pernai blykstelėjusi pasaulio plaukimo (25 m baseine) čempionate, artimiausiu metu vėl progresuos.

"Beatričei kėlėme užduotį priartėti prie pasaulio čempionato kvalifikacinių normatyvų. Gaila, nepavyko pasiekti geresnių rezultatų. Aiškinamės, kodėl. Pernai viskas puikiai sekėsi, bet šiemet sunkiai lipame iš duobės. Tačiau Beatričė – labai motyvuota, užsispyrusi sportininkė, todėl tikiu, kad viskas bus gerai ir situacija tikrai pasikeis", – tvirtino G.Martinionis.


Šiame straipsnyje: plaukimasRūta Meilutytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Pasiteisinimo burbulai čia jau nepadės......???????????

Gaila, bet deja

Gaila, bet deja portretas
Rūtos karjera baigta.Plaukikės po 14 metų amžiaus jau niekada nepasieks buvusių rezultatų dėl kūno pasunkėjimo ir tampa trenerėmis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių