R. Meilutytė Barselonoje per dvi dienas uždirbo daugiau nei 100 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

16-metė Rūta Meilutytė Barselonoje vykstančiame FINA pasaulio plaukimo čempionate per dvi dienas nuveikė tiek, kiek jos bendraamžiams nė nesusisapnuotų.

Nepaprastą talentą ir įspūdingą sportinę formą demonstruojanti lietuvė pirmadienį ir antradienį laimėjo tris plaukimus (moterų 50 m krūtine atrankos, pusfinalio ir finalo varžybas), pagerino Europos ir pasaulio rekordą bei geriausių planetos pirmenybių rezultatą, iškovojo aukso medalį ir iš viso susižėrė jau daugiau nei 100 tūkst. Lt, rašo portalas delfi.lt. O juk Rūta dalyvavo dar tik vienoje iš keturių planuojamų rungčių.

Nepaisant to, R. Meilutytė jau atsiriekė dalį pyrago iš Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) organizuojamo planetos čempionato prizų fondo, kurį sudaro daugiau nei 3,1 mln. JAV dolerių (8,07 mln. Lt).

Mūsiškei pirmadienį už pagerintą moterų 100 m plaukimo krūtine pasaulio rekordą (1:04.35 min.) atiteko 25 tūkst. JAV dolerių premija (apie 65 tūkst. Lt), o už antradienį toje pačioje distancijoje iškovotą aukso medalį - dar 15 tūkst. JAV dolerių (apie 39 tūkst. Lt). Taigi bendras pirmų dviejų R. Meilutytės laimikis - jau daugiau nei 104 tūkst. Lt.

R. Meilutytė Barselonoje startuos dar trijose rungtyse - 50 m krūtine bei 50 ir 100 m laisvu stiliumi.

FINA piniginiai prizai už vietas finale: pirma vieta - 15000, antra - 10000, trečia - 5000, ketvirta - 4000, penkta - 3000, šešta - 2000 JAV dolerių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai čia

Gerai čia portretas
Mergaitė augo ir treniravosi Anglijoje, o Lietuvos valdžios gobšai didžiuojasi...BASEINUS GREIČIAU statkit nevogę.Žadėjot!!!Paradų mentam su vertuškėm tai pinigų negaila?

Lech

Lech portretas
Geram ir darbščiam žmogui negaila

Pavyduoliams

Pavyduoliams portretas
galima patarti: kai plauksite greičiau už Rūtą - taip pat uždirbsite.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių