R. Federeris penkių setų trileryje įveikė K. Nishikorį

  • Teksto dydis:

35-erių Rogeris Federeris tapo vyriausiu bet kokio „Didžiojo kirčio“ turnyro ketvirtfinalio dalyviu per pastaruosius 26 metus, kai sekmadienį Melburne nugalėjo Kei Nishikorį 6:7 (4:7), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3. Šveicaras tryliktą kartą pateko tarp aštuonių stipriausių „Australian Open“ tenisininkų, o kitame etape susitiks su Mischa Zverevu.

R.Federeris „Australian Open“ titulą iškovojo keturis kartus: 2004, 2006, 2007 ir 2010 metais. Praėjusiais metais šveicaras pateko į pusfinalį, tačiau jame nusileido tuo metu geriausiam planetos tenisininkui Novakui Džokovičiui.

Maestro Melburne siekia savo aštuoniolikto ir rekordinio „Didžiojo kirčio“ titulo, o tai jam gali būti pati geriausia proga jį iškovoti, nes turnyre jau neliko N.Džokovičiaus ir Andy Murray.

Šiame aštuntfinalio mače R.Federeris laimėjo 80 proc. savo padavimų serijų ir septynis kartus palaužė varžovo kirčius. Maestro taip pat atliko net 24 neliečiamus padavimus.

„Kei nusipelno plojimų už savo žaidimą. Tai buvo puikus mačas bei viena svarbiausių mano karjeros pergalių, – po mačo teigė R.Federeris. – Nepradėjau mačo labai gerai, tačiau tai greita aikštė. Viskas gali apsiversti aukštyn kojomis akimirksniu.

Žinojau, kad jis nėra puikiai padavimus žaidžiantis tenisininkas, todėl dar turėsiu progų. Kei puikiai žaidžia penktuose setuose, todėl labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti.“

Į stipriausiųjų aštuntuką patekęs Šveicarijos tenisininkas jau užsitikrino 440 tūkst. Australijos dolerių piniginę premiją bei 360 ATP reitingo taškų.

Tuo tarpu K.Nishikoris negaus dar vieno šanso pirmą kartą savo karjeroje peržengti ketvirtfinalio barjero. Japonas jame lankėsi jau tris kartus, tačiau pralaimėjo A.Murray, S.Wawrinkai, o paskutinį kartą – N.Džokovičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių