R. Berankis du mėnesius trukusį pergalių alkį numalšino Atlantoje

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 23-ejų metų Ričardas Berankis (ATP-80) pergalingai pradėjo Atlantoje vykstantį ATP 250 serijos „BB&T Atlanta Open“ turnyrą ir nutraukė daugiau nei du mėnesius trukusią nesėkmių seriją.

R.Berankis pirmajame vienetų varžybų rate po permainingos kovos 7:6 (7:4), 2:6, 7:6 (10:8) nugalėjo Vokietijos atstovą Mischą Zverevą (ATP-144).

Pirmasis setas R.Berankiui prasidėjo labai nesėkmingai. Lietuvis atsiliko 0:4, 2:5, bet svarbiausiais momentais R.Berankis žaidė tiksliau ir išplėšė pratęsimą. Papildomą seto dalį lietuvis pradėjo prastai ir atsiliko 0:2, bet čia pat pelnė 4 taškus be atsako ir išlaikė įgytą pranašumą.

M.Zverevas geriau pradėjo ir antrąjį setą bei greitai įgijo apčiuopiamą persvarą (2:0, 4:1), tik šį kartą Vokietijos tenisininkas jos neiššvaistė.

Permainingai vykusiame trečiajame sete R.Berankis jau dešimtajame geime buvo atsidūręs sudėtingoje situacijoje, kai M.Zverevą nuo pergalės skyrė vos du taškai, tačiau lietuvis laimėjo varžovo padavimų seriją ir išlygino rezultatą (5:5). Mačo baigtis sprendėsi trečiojo seto pratęsime, kuriame lietuvis žaidė šiek tiek tiksliau už varžovą ir išplėšė dramatišką pergalę.

R.Berankiui pavyko atsirevanšuoti M.Zverevui už nesėkmę 2011 m. Ženevoje. Tąkart Vokietijos atstovas lietuvį nugalėjo po dramatiškos kovos – 1:6, 7:6 (7:5), 7:5.

Paskutinę pergalę šiemet R.Berankis buvo pasiekęs dar gegužės 19 dieną, kuomet Prancūzijoje 6:2, 6:2 sutriuškino Denisą Istominą iš Uzbekistano.

Antrajame rate R.Berankis susitiks su trečia turnyro rakete kroatu Ivanu Dodigu (ATP-36), kuris pirmąjį ratą įveikė be kovos.

Už pergalę pirmajame rate R.Berankiui atiteko 20 ATP vienetų reitingo taškų ir 9460 JAV dolerių.

Sportas.lt primena, kad lietuvis Atlantoje žais ir dvejetų varžybose, kurių pirmajame rate jis karu su kolumbiečiu Santiago Giraldo išmėgins jėgas prieš amerikiečius Michaelą Russellą ir Denisą Kudlą.

ATP 250 serijos turnyro Atlantoje prizų fondą sudaro beveik 547 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių