Profesionalų bokso ringe pergales skinantis V. Stapulionis kovos Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kovo 29 dieną Kėdainiuose prasidėsiančiame Lietuvos bokso čempionate dalyvaus ir vienas garsiausių šalies boksininkų Virgilijus Stapulionis. Daugiau negu dešimtmetį profesionalų ringe kovojančiam V.Stapulioniui kelią į Lietuvos čempionatą atvėrė prieš Rio de Žaneiro olimpiadą pakeistos Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) taisyklės, pagal kurias profesionalams leista kovoti mėgėjų varžybose ir olimpinėse žaidynėse.

„Lietuvoje kovojau labai seniai. Per paskutinį dešimtmetį vyko tik viena kova Klaipėdoje. Bus įdomu vėl kovoti savų žiūrovų akivaizdoje. Bet lengva tikrai nebus, nes po daugiau negu dešimtmečio reiks vėl prisitaikyti prie mėgėjų bokso taisyklių. Profesionalų ringe taktika kitokia, kovos trunka ilgiau, reikia daugiau analizuoti varžovą, išlaukti jo klaidų, o mėgėjų bokse kova –daug trumpesnė ir reikia aktyviai kovoti nuo pirmos sekundės. Profesionaluose reikia daugiau fizinės jėgos. Šiuos privalumus reiks išnaudoti, stengsiuosi varžovus palaužti stipriais smūgiais“, – sakė svorio kategorijoje iki 75 kg kovosiantis V.Stapulionis.

Pastaruoju metu Jungtinėse Amerikos Valstijose kovojęs 30-metis Lietuvos boksininkas profesionalų ringe turėjo 32 kovas, iškovojo 27 pergales (19 – nokautais), vieną susitikimą baigė lygiosiomis ir patyrė keturis pralaimėjimus.

Pasaulio bokso organizacijos (WBO) reitinge V.Stapulionis buvo pakilęs į 10 vietą, tačiau po pralaimėjimo paskutinėje kovoje amerikiečiui Patrickui Day, prarado vietą dešimtuke.

„Paskutinė kova vyko prieš keturis mėnesius, todėl su treneriu Stasiu Balčiausku pasitarėme, kad reikia varžybų patirties ir nusprendėme ginti gimtojo Pasvalio garbę Lietuvos čempionate. Po Lietuvos čempionato grįšiu į profesionalų ringą. Mano agentas Egis Klimas gegužės mėnesį organizuoja kovą Rusijoje, vėliau ketinu grįžti treniruotis ir dalyvauti kovose JAV“, – savo planais dalijosi V.Stapulionis.

Dėl Lietuvos čempiono titulo kovos ir pernai profesionalo karjerą pradėjęs Edvinas Puplauskas, kuris per 10 kovų Didžiojoje Britanijoje ir Estijoje iškovojo 4 pergales (3 – nokautais) ir patyrė 6 pralaimėjimus.

Iš viso Lietuvos čempionate dalyvaus beveik 100 boksininkų ir boksininkių. Lietuvos čempionai paaiškės balandžio 1 dieną Kėdainių arenoje vyksiančiuose finaluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių