„Prezidento taurės“ teniso turnyre J. Tverijonas pasipriešino favoritui

Sostinės Bernardinų sodo teniso aikštyne įsibėgėja 26-asis tarptautinis "Prezidento taurės" vyrų teniso turnyras, kuris yra įtrauktas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) "Futures" varžybų sąrašą.

Antradienį galimybe tapti pirmuoju lietuviu - vienetų varžybų aštuntfinalio dalyviu - nepasinaudojo 21- erių metų Julius Tverijonas (ATP-1700).

Lietuvos tenisininkas po bemaž pustrečios valandos kovos trijuose setuose - 6:3, 2:6, 5:7 - turėjo pripažinti turnyro favorito 22-ejų baltarusio Jaroslavo Šilos (ATP-315) pranašumą.

1 ATP reitingo tašką bei 172 JAV dolerių čekį užsitikrinusio Baltarusijos tenisininko varžovu aštuntfinalyje bus 31 metų lenkas Adam Chadajus (ATP-1363), šešioliktfinalyje 6:2, 6:0 sutriuškinęs 24-erių rusą Ilją Lebedevą (ATP-840).

Pasak pranešimo, J. Tverijonas lemiamame sete laimėjo trečiąjį geimą, atliekant padavimus varžovui, ir išsiveržė į priekį 2:1. Tačiau po to J. Šilo persvėrė rezultatą 3:2. Vėliau J. Tverijonas tris kartus lygino rezultatą (3:3, 4:4, 5:5), o dvi su puse valandos trukusio mačo pabaigą geriau sužaidė Baltarusijos tenisininkas.

"Žaidžiau gana gerai, tik gaila, kad trečiajame sete pradėjo traukti kojų raumenis ir ėmė skaudėti nugarą. Bet kovojau, kiek galėjau, - sakė J. Tverijonas. - Varžovas daug nepuolė, žaidė "ilgais taškais", o man toks jo žaidimas buvo parankus. Tai, kad teko kovoti su pirmąja turnyro rakete, manęs tikrai neslėgė. Su panašaus pajėgumo žaidėjais, kaip jis, esu susitikęs ne kartą".

Asmeninį kvietimą į pagrindinį turnyrą gavęs J. Tverijonas pernai "Prezidento taurės" varžybose pralaimėjo antrajame rate.

Antradienį iš Lietuvos tenisininkų dar žaidžia Dovydas Šakinis (ATP-2004), Lukas Mugevičius (ATP-581) ir Laurynas Grigelis (ATP-322), kuris 2013 metais tapo šio turnyro nugalėtoju.

Dvejetų varžybų antrajame rate - ketvirtfinalyje - trečiadienį J. Tverijonas ir dvejais metais vyresnis jo brolis Aleksas žais su 18-mečiu Tadu Babeliu ir 19-mečiu Kasparu Žemaitėliu. Pirmadienį broliai Tverijonai netikėtai 6:0, 6:7 (4-7), [10-8] įveikė pirmuoju skirstytą baltarusių duetą, kurį sudarė J. Šilo ir 24-erių metų Andrejus Vasilevskis. "Buvo labai geras apšilimas prieš vienetus. Labai gerai sužaidėme, ypač Aleksas", - teigė J. Tverijonas.

Pagrindinėse vienetų varžybose dalyvauja 32 tenisininkai iš 14-os šalių.

ITF serijos vyrų teniso turnyro Vilniuje prizų fondą sudaro 10 tūkst. dolerių.

Vienetų varžybų nugalėtojui kartu su pagrindiniu prizu atiteks 18 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių