Prezidentė pasveikino jaunąją Lietuvos plaukimo žvaigždę

Londone viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienio vakarą pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę, Londono olimpinėse žaidynėse, 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, iškovojusią aukso medalį, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

„Tai - pirmasis Lietuvos sportininkų medalis šiose žaidynėse ir jį iškovojote Jūs, jauniausia visų laikų Lietuvos Olimpinės rinktinės narė! Visa Lietuva sulaikiusi kvapą stebėjo Jūsų pasirodymą žaidynėse nuo pat pirmųjų akimirkų. Savo pasiektu rezultatu Jūs nustebinote visą pasaulį ir, būdama tik 15-os metų, jau įėjote į olimpinio sporto istoriją“, - sako prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, olimpinis aukso medalis - didžiulis laimėjimas, o daugeliui sportininkų - ir didžiausias visos karjeros pasiekimas.

„Kartu tai pergalė, po kurios reikia dirbti dar sunkiau ir atkakliau, nes svarbu nuolat judėti pirmyn. Linkiu ir toliau taip pat kryptingai, ryžtingai ir valingai dirbti. Jūs - didžiulė Lietuvos viltis!“, - rašoma prezidentės sveikinime.

Pirmadienį finale 100 metrų krūtine R.Meilutytė nuplaukė per 1 minutę 5,47 sekundės ir iškovojo Lietuvai pirmąjį atkūrus nepriklausomybę plaukikų medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
kaip ta EMIGRANTEjau dabar lietuve

Nuomonė

Nuomonė portretas
Be abejo, gražu, kad laimėtoją pasveikino mūsų prezidentė... Didžiulės pagarbos verta plaukikė, manau, niekada nepamirš tos laimingos akimirkos, kai Lietuvai iškovojo aukso medalį... Tų džiaugsmo ašarų svetimose akyse... Tokie nepaprasti bus Rūtos prisiminimai... O kokie bus Deimantės Kedytės, taip pat lietuvės mergaitės. prisiminimai apie tą kraupią gegužės 17-ąją, kai ji buvo per jėgą išplėšta iš namų? Kai ta pati prezidentė, užsimojusi išsiaiškinti, buvo ar nebuvo prievartos, staiga nutilo... O juk žino, kad BUVO. Visa Lietuva tai žino...

lina

lina portretas
Kedytė prisimins kaip gyvai mamai esant buvo priversta gyvent pas senelius,klausytis ,kokia k... ir ne tik jos vienintelė mama,kaip jaučiasi vaikas,kurio jausmais manipuliuojama?Ji myli savo jauną ir gražią mamą,kuri nieko jai nepadarė ir tik ji viena tai žino ir tikrai tauta (laiko klausimas) tai sužinos,kai neliks klano spaudimo.O kaip jaučiasi Venskienės sūnus?Ar mama jo nepamiršo,prie jūros jau buvo?Vasara Lietuvoj nesitęsia amžinai,neteiskim,Dievas žino tiesą ir Deimantė,o ji prabils...Palaukim.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių