Prezidentė pagerbė specialiąją olimpiados rinktinę

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pagerbė sportininkus ir jų trenerius, Pasaulio specialiosiose olimpinėse žiemos žaidynėse iškovojusius medalius.

Šiemet Lietuvos delegaciją sudarė 38 nariai. Austrijoje vykusioje olimpiadoje Lietuvos sportininkai iškovojo rekordinį skaičių apdovanojimų. Į Lietuvą buvo atvežti 13 aukso, 7 sidabro ir 3 bronzos medaliai. Apdovanojimus laimėjo slidininkai, sniegbridininkai ir grindų ritulio sportininkai.

Prezidentės teigimu, sportininkų sėkmė tik patvirtina, kad žmogus visada gali siekti pergalių savo darbštumu, kantrybe ir užsispyrimu.

Valstybės vadovės teigimu, iš šių atletų yra ko pasimokyti ir visiems kitiems sportininkams, ir visiems Lietuvos žmonėms. Visų pirma – kovingumo, kantrybės, pasiaukojimo.

Prezidentė pasveikino kiekvieną Lietuvos rinktinės narį ir palinkėjo jiems daug stiprybės, sveikatos ir naujų laimėjimų.

Specialiosios olimpinės žaidynės yra skirtos intelekto sutrikimų turintiems žmonėms. Šiemet jose dalyvavo 2700 sportininkų iš 107 pasaulio valstybių. Atletai varžėsi 9 sporto šakų varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių