Prezidentė medaliais apdovanos sportininkus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė spalio pirmąjį šeštadienį vyksiančios kūno kultūros ir sporto dienos proga apdovanos šokėjus Editą Daniūtę Vasiliauskienę su partneriu, irkluotojus Rolandą Maščinską ir Saulių Ritter, kitus sportininkus ir jų trenerius, taip pat ugniagesių čempionate nugalėjusį gaisrininką.

Valstybės apdovanojimai skiriami „už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui, už parodytą valią ir ryžtą siekiant pergalių pasaulio ir Europos čempionatuose“, nurodoma pasirašytame prezidentės dekrete.

E.Daniūtė - Vasiliauskienė ir jos šokių partneris Italijos pilietis Mirko Gozzoli bus apdovanoti Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. Jie 2013 ir 2014 metais tapo profesionalų lygos Europos ir pasaulio standartinių sportinių šokių čempionais, yra daugkartiniai pasaulio sportinių šokių federacijos varžybų „Super Grand Prix“ aukso medalių laimėtojai.

Šį apdovanojimą gaus ir R.Maščinskas bei S.Ritter, kurie yra 2014 metų Europos irklavimo čempionato porinių dviviečių valčių klasės aukso medalio laimėtojai, o 2015 metų pasaulio irklavimo čempionato porinių dviviečių valčių klasėje užėmė antrą vietą. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu bus apdovanoti ir šių sportininkų treneriai Mykolas Masilionis bei Vladislavas Sokolinskis.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi taip pat bus apdovanoti 2015 metų pasaulio kurčiųjų orientavimosi sporto čempionato vyrų estafetės varžybų aukso medalio ir mišrių estafečių varžybų bronzos medalio laimėtojai Vytautas Remeika ir Mantas Volungevičius. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį gaus jų treneris Laimis Drazdauskas.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu prezidentė apdovanos Aurimą Didžbalį, kuris yra 2014 metų pasaulio sunkiosios atletikos čempionato bronzininkas ir 2015 metų laimėjo Europos sunkiosios atletikos čempionate, o jo trenerį ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą Bronislavą Vyšniauską - Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Šiuo medaliu prezidentė taip pat apdovanos 2015 metų Tarptautinio Europos stipriausio ugniagesio čempionato aukso medalio laimėtoją, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos budinčios pamainos ugniagesį gelbėtoją, vidaus tarnybos puskarininkį Lauryną Urbonavičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių