Premija, medalis ir premjero padėka – dopingo platinimu įtariamam B. Vyšniauskui

Teisėsaugos dėmesio dėl dopingo sulaukęs sunkiaatlečių treneris Bronislavas Vyšniauskas gavo premjero Sauliaus Skvernelio padėkos raštą, medalį ir beveik 1,5 tūkst. eurų premiją, skelbia naujienų portalas 15min.lt.

Pasak portalo, B. Vyšniauskas, sidabrą Europos pirmenybėse gavusio sunkiaatlečio Žygimanto Staniulio treneris, premjero padėkos raštą ir premiją atsiėmė pirmadienį, per Vyriausybės rūmuose vykusius sportininkų apdovanojimus.

Kūno kultūros ir sporto departamentas nurodo, kad Ž. Staniulio dopingo mėginys buvo neigiamas, todėl premijos nemokėti nebuvo pagrindo. Taip pat pabrėžiama, kad B. Vyšniauskui įteiktas ne valstybės apdovanojimas, o padėkos raštas.

Balandžio pabaigoje Klaipėdos policijos kriminalistai atliko kratą B. Vyšniausko vadovaujamame sukiosios atletikos klube ir rado įvairių rūšių atletams uždraustų medžiagų bei psichotropinių vaistų. Tyrimas dar vyksta, B. Vyšniauskas tebėra įtariamasis.

S. Skvernelis Vyriausybėje pabrėžė, kad kol tyrimas nebaigtas, reikėtų laikytis nekaltumo prezumpcijos.

„Esame teisinė valstybė, žmogus kaltas tik tuomet, kai jo kaltę įrodo ir pripažįsta teismas. Iki to momento visi asmenys šalyje laikomi nekaltais, jiems galioja tos pačios teisės ir pareigos, kaip kiekvienam piliečiui“, – sakė S. Skvernelis.

B. Vyšniauskas laikomas Lietuvos sunkios atletikos tėvu, tačiau jo auklėtiniai turėjo daug bėdų dėl dopingo.

Jo sūnus, keturių olimpinių žaidynių dalyvis Ramūnas Vyšniauskas per karjerą du kartus diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais - dehistochlorometilo.

Sausį dėl dopingo įkliuvo ir B. Vyšniausko treniruojamas pasaulio vicečempionas bei olimpinis prizininkas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

Kaip BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė Ignė Rotautaitė, ikiteisminiame tyrime yra trys įtariamieji. B. Vyšniauskui pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo draudžiamomis dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Bronius Vyšniauskas yra tas žmogus kuris rodo pavyzdį tiek pagarba kitiems, tiek atsidavimu darbui, tiek savo auklėtinių pasiekimais. Pažvelkite į veidrodį ir savęs paklauskite, ar aš tikrai esu tas asmuo kuris gali kažką jam pasakyti? Ar aš esu pasiekęs daugiau? Jeigu ne, atrodote kvailai lodami ant asmes iki kurio lygmens niekada nepakilsite. Nuvažiuokite pas Jį atsistokite kabinete tarp šimtų apdovanojimų ir dar kartą pagalvokite. Jis priims ir parodys viską draugiškai.

Anonimas

Anonimas portretas
Mentas apdovanoja nusikaltėli. Šlovė tokiems daunams

..Gamybinės mankštos metodininkas...

..Gamybinės mankštos metodininkas... portretas
Taip, taip..senais laikais (1970-1978) metais, jis buvo paprastas sport metodistas in LMP(Литовское Морское Пароходство) sedejo "kontoroj" ir tikroj juroj - nekada nera buves!! Taip sakant,-buvo "suxaputnas mariakas tipa- sporto metodistas":)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių