Prasti padavimai nesutrukdė R. Federeriui pasiekti ketvirtfinalio

  • Teksto dydis:

Rogeris Federeris toliau varžovams neleidžia laimėti nė vieno seto ir pasiekė Majamyje vykstančio „Masters“ turnyro ketvirtfinalį. Šešta pasaulio raketė iš Šveicarijos po dviejų pratęsimų 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) nugalėjo ispaną Roberto Bautistą Agutą. Tai buvo šešta abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir šešta Rogerio pergalė.

„Jaučiuosi gerai. Tai buvo kitoks susitikimas, – po pergalės kalbėjo R.Federeris. – Tai nebuvo galingų padavimų mačas, kuriame turi daug pasirinkimų atakai. Kai nepasinaudoji galimybėmis visada jautiesi šiek tiek nusiminęs. Manau, kad Roberto atliko gerą darbą ir sėkmingai puolė kai galėjo. Saulė ne visai leido žaisti į linijas, tačiau aš esu laimingas, kad iškovojau pergalę po dviejų setų kovos.“

R.Federeris nuo pat mačo pradžios bandė išmušti varžovą iš komforto zonos ir dažnai bėgo žaisti prie tinklo. Nors pirmo padavimo procentas siekė tik 49-is, po sėkmingo pirmo kirčio Šveicarijos tenisininkas laimėjo 89-is procentus taškų.

Pirmo seto pabaigoje R.Bautista Agutas laimėjo oponento padavimų seriją, išsiveržė į priekį 5:4 ir savais kirčiais galėjo laimėti pirmą setą, tačiau to padaryti nesugebėjo ir netrukus pirmą dalį po pratęsimo laimėjo R.Federeris.

18-a pasaulio raketė iš Ispanijos antro seto pradžioje pralaimėjo savo padavimų seriją, tačiau sugebėjo atsitiesti ir netrukus išlygino rezultatą. Bet antrame pratęsime ir vėl tikslesnis buvo R.Federeris.

Šveicaras ketvirtfinalyje kovos su Tomašu Berdychu. Čekijos tenisininkas 6:3, 7:5 nugalėjo prancūzą Adrianą Mannarino.

R.Federeris su T.Berdychu yra žaidę 23-is kartus ir 17-a pergalių iškovojo Šveicarijos teniso legenda.

„Miami Open“ ketvirtfinalio poros:

Alexanderas Zverevas (ATP 20) – Nickas Kyrgiosas (ATP 16)

Rogeris Federeris (ATP 6) – Tomašas Berdychas (ATP 14)

Rafaelis Nadalis (ATP 7) – Jackas Sockas (ATP 17)

Fabio Fogninis (ATP 40) – Kei Nishikoris (ATP 4)


Šiame straipsnyje: Rogeris FedereristenisasMasters

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių