Prasidėjo pirmasis pasaulio sklandymo čempionatas

Sekmadienį Pociūnuose (Prienų rajonas) prasidėjo pirmojo pasaulio sklandymo čempionato 13,5 m klasėje oficialios varžybos. Dėl medalių kovas pradėjo trylika pilotų iš aštuonių valstybių - Australijos, Italijos, JAV, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Slovėnijos ir Lietuvos.

Pirmuoju lyderiu tapo Italijos sklandytojas Stefano Ghiorzo. Surinkęs 1000 taškų jis 90 taškų lenkia amerikiečius Francois'ą G. Piną ir Tony Condoną.

Kukliai startavo Lietuvos pilotai - Vladas Motūza po pirmojo pratimo su 477 taškais tėra dešimtas, o 202 taškus surinkęs Tomas Kuzmickas - vienuoliktas.

Kartu su pasaulio čempionatu Pociūnuose prasidėjo ir parengiamosios 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybos (MIX klasė, 8 dalyviai) bei Lietuvos klubinės klasės čempionatas (26 dalyviai).

MIX klasėje pirmąjį pratimą laimėjo tarptautinė pora Adam Czeladzki iš Lenkijos ir lietuvis Darius Liaugaudas (1000 taškų). Abu sportininkai vėl skraido po sunkių avarijų (nevaldo kojų). Darius Liaugaudas avariją patyrė prieš dvejus metus, bet noras skraidyti nugalėjo. Pasak D. Liaugaudo, tiesiog skraidyti jam neįdomu, jam reikia varžytis.

Lietuvos klubinės klasės čempionato lyderiu tapo australas Tobias Geigeris (1007 tšk.), lenkiantis Romualdą Konteikį (1000 tšk.) bei Andrių Tamulėną (942 taškai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

zunalistui geda

zunalistui geda portretas
Nuotraukoje - ne sklandytuvas, o treniruoklis sklandymui "kalakutas", kuriuo mokosi 10-15 metu vaikai, dar tik busimieji sklandytojai. O straipsnyje rasoma apie apie auksciausia sklandytoju lyga!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių