Pralaimėtas pusfinalis virto košmaru

Bronzos medalį Londono olimpinėse žaidynėse iškovojęs boksininkas Evaldas Petrauskas prisipažino, kad po pralaimėto pusfinalio naktį kankino košmarai.

- Ar naktį po pusfinalio ramiai miegojai?

- Nelabai ramiai, užmigau gal tik trečią valandą, o kėliausi septintą ryte. Pamiegojau mažai, nes sapnavau košmarus apie boksą: kad pralaimiu ir niekas man medalio neužkabina. Visų jų nepamenu. Tačiau nuotaikos tai nesugadino, juk iškovojau bronzą!

- Po pusfinalio buvo ašarų...

- Verkiau, nes buvo skaudu pralaimėti. Tačiau tuo pačiu džiaugiausi, kad publika mane palaikė ir nušvilpė korėjietį. Džiaugiuosi dėl iškovotos bronzos. Manau, Lietuvai padariau didelę garbę. Ilgai Lietuva laukė bokso medalių. Jį laimėjau būdamas dvidešimties, manau, neverta nukabinti nosies.

- Po keturių metų turėsi aukštesnių tikslų?

- Pirmiausia reikia patekti į kitas olimpines žaidynes, o tik po to galvoti apie auksą. Keturi metai – daug. Gali ir traumų būti, ir kitų neplanuotų dalykų nutikti. Dabar reikės tik galvoti apie pasiruošimą.

- Kokie artimiausi planai tik grįžus į Lietuvą?

- Planuoju butą nusipirkti, važiuosiu pas dukrelę į Airiją. Visa mano šeima ten: brolis, draugė, dukra... Visus ta šalis traukia, tačiau tik ne mane. Negaliu net pagalvoti, kad galėčiau gyventi užsienyje. Myliu savo Lietuvą, kur esu laimingas. Čia noriu ir būti.

- Pasiruošimo laikotarpiu, turbūt, šeimos beveik nematai?

- Tai yra pats sunkiausias dalykas. Turėjau tokį pasiruošimą, kad pusę metų nemačiau savo dukters. Labai jos pasiilgstu. Stengsiuosi dabar kažką pakeisti.

- Ne paslaptis, kad viena sudėtingiausia boksininkų užduotis – išlaikyti svorį. Prisipažink, kiek prisivalgei po pusfinalio?

- Po kovos pirmas taikinys buvo „makdonaldas“. Pavalgiau daug ir skaniai. SU pilnu pilvu grįžau į kambarį. Dar nesisvėriau, tačiau manau, kad būsiu priaugęs kokius šešis kilogramus. Net nenoriu lipti ant svarstyklių. Mes labai greitai priaugam svorio (juokiasi).

- Rytoj laukia finalai, ar eisi jų stebėti?

- Nueisiu. Aš juk jau ramus, savo medalį jau iškovojau, telieka sulaukti, kad jį užkabins. Finale mano favoritas bus ukrainietis. Manau, teisėjai korėjiečiui nepadės...

- Daug buvo kalbama apie teisėjavimą...

- Manau, kad teisėjai prisidėjo prie korėjiečio pergalės. Ranką po kovos pakėlė jam. Ant jo nepykstu – boksininkas juk nekaltas. O teisėjai įdomiai skaičiavo taškus, manau, buvau vertas finalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių