Pradėti vasaros sezoną pajūryje kvies sugrįžtantis didžiausias sporto festivalis

  • Teksto dydis:

Jau antrus metus iš eilės aktyvaus laisvalaikio mėgėjai kviečiami vasaros sezoną pradėti didžiausiame šalies sporto festivalyje „Sveika, Neringa!”. Birželio 2-4 dienomis Neringa taps tikra Lietuvos sveikos gyvensenos ir aktyvaus laisvalaikio sostine – čia susipažinti su naujomis sporto šakomis bei sudalyvauti įvairiose varžybose galės visi, neabejingi aktyviam poilsiui ir sportui.

Įkvėpti praėjusiais metais startavusio festivalio sėkmės, organizatoriai teigia norintys toliau mėginti naujoves, todėl šįmet dalyviams bus pasiūlytas atnaujintas sporto šakų ir rungčių spektras. Festivalio metu bus rengiamos tokios rungtys ir renginiai kaip 5 ir 10 kilometrų bėgimas, teniso turnyras „Nida Open“, jėgos aitvarų bei irklenčių varžybos, orientacinio sporto varžybos, vaikų linksmybių zona, pėsčiųjų žygis pajūriu, savigynos pamokėlės bei dziudo profesionalų varžybos.

Šeštadienio ir sekmadienio rytais Neringos gyventojai ir svečiai bus kviečiami pradėti dieną pernai didelio populiarumo sulaukusiose masinėse mankštose. Jas profesionalūs treneriai veda lauke, o prisijungti kviečiami bet kokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės.

Žurnalistas ir vienas iš festivalio sumanytojų Edmundas Jakilaitis pernai įvairiose rungtyse dalyvavo ne tik pats, bet ir įtraukė savo sūnų Bernardą. „Vos pasibaigus festivaliui buvo aišku, kad jį būtinai kartosime. Šįmet mūsų tikslas sportą ir sveiką gyvenseną dar labiau nukelti nuo pjedestalo, ir priartinti prie kiekvieno aktyvaus gyvenimo mėgėjo. Pasirinkome tokias rungtis ir sporto šakas, kurios nereikalauja profesionalaus pasirengimo, todėl jose galės dalyvauti visi, kas tiesiog vertina aktyvų gyvenimo būdą ir puikią savijautą“, – teigė E. Jakilaitis.

Pats aktyviai sportuojantis E. Jakilaitis tikino, kad daugelį rungčių kartu galės įveikti visi šeimos nariai. „Žinoma, dalyviai galės rinktis varžybas ir kovą dėl medalių, tačiau siekiame, kad būtent aktyvus laisvalaikis taptų šeimas vienijančiu užsiėmimu“, – kalbėjo jis.

Žurnalistas patikino, kad pats sportinę formą palaiko visus metus, o šįmet taip pat aktyviai dalyvaus varžybose. „Pats turiu kelias nesuvestas sąskaitas, tačiau juokiasi tas, kas stovi ant nugalėtojų pakylos, todėl ten visus santykius ir išsiaiškinsiu“, – šmaikštavo žurnalistas.

Praėjusiais metais festivalis sudomino ir būrį žymių žmonių – renginių organizatorių Jogailą Morkūną su žmona Indre Kavaliauskaite, sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską su šeima, radistus Joną Nainį ir Rolandą Mackevčių su šeimomis, žurnalistę Aistę Stonytę – Budzinauskienę su šeima, grupės „ŽAS“ narius Gidoną Šapiro – Bilą bei Liną Zarecką – Ezopą, laidų vedėją Aureliją Razmarataitę – Žakaitienę ir kitus. Daugiau informacijos ir registracija į festivalį – puslapyje http://www.sveikaneringa.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neringa

Neringa portretas
KOKIOS RUNGTYS KITUOSE MIESTELIUOSE, VEL VISI KITI LIEKAM ANT LEDO ISKYRUS NIDA...NESAMONE....KEISKIT PAVADINIMA "Sveika Nida"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių