Po traumos sugrįžęs N. Džokovičius Šanchajuje iškovojo pergalę

  • Teksto dydis:

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius sužaidė savo pirmąjį susitikimą nuo „US Open“ turnyro. Dėl alkūnės traumos reabilitaciją atlikęs tenisininkas „Shanghai Rolex Masters“ čempionato starte nesunkiai nugalėjo italą Fabio Fogninį (6:3, 6:3).

Geriausias planetos tenisininkas aikštėje praleido 75 min. ir laimėjo 83 proc. savo pirmųjų padavimų, keturis kartus palaužė varžovo kirčių seriją. Serbas gina savo 2015 metais iškovotą titulą, o iš viso šiame turnyre triumfavo tris kartus (2012, 2013 ir 2015 m.).

N. Džokovičius šį sezoną iškovojo septynis titulus, tačiau paskutinį kartą turnyre triumfavo liepos mėnesį Toronte. Azijoje jis iškovojo 39-tą pergalę per paskutinius 40 susitikimų, o Šanchajuje per savo karjerą iš 28 mačų pralaimėjo vos tris.

Serbas iškovojo kelialapį į čempionato aštuntfinalį, kuriame susitiks su bulgaru Grigoru Dimitrovu. Jis nugalėjo Richardą Gasquet (6:4, 6:4). Dėl traumos savo susitikimo su Roberto Bautista-Agutu nebaigė australas Bernardas Tomičius, o Gilles'is Simonas nugalėjo ispaną Pablo Carreno-Bustai (6:0, 6:3).

Už patekimą į „Shanghai Rolex Masters“ aštuntfinalį tenisininkai gaus 90 ATP reitingo taškų ir 67 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių