Po pergalių Rio de Žaneire – italų dovana jaunosioms Lietuvos irkluotojoms

  • Teksto dydis:

Puikus Lietuvos irkluotojų pasirodymas Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse Brazilijoje subrandino papildomų vaisių. Italijos irklavimo valčių gamintoja kompanija „Filippi“ nusprendė paskolinti naują porinę keturvietę Lietuvos 16-mečių merginų komandai.

Ji trečiadienį startuoja 2016 metų pasaulio jaunių (iki 18 metų) čempionate Olandijoje.

Irkluodami būtent „Filippi“ valtis Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris šiemet tapo olimpiniais prizininkais.

„Iškaulijome po rezultatų Rio de Žaneire“, – šypsojosi Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) generalinė sekretorė Inga Daukantienė.

Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai „Filippi“ padeda Lietuvos irkluotojams. „Iki šiol valčių gamintojai padėdavo suaugusiųjų ar jaunimo atstovams, kurie pretenduoja į medalius ar finalą. Bet jaunėms mergaitėms ir dar tokia brangi valtis – tai jau kaip geras saldainis, apie kurį net nesvajota“, – džiaugėsi viena Lietuvos irklavimo federacijos vadovių.

Porinę keturvietę Roterdame vykstančiame pasaulio čempionate irkluos Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Eglė Bezzubovaitė. Pastarajai teko persėsti iš vienvietės, nes komandą ištiko pastaruosius metus Lietuvos sportininkus persekiojanti nesėkmė – nuo dviračio kritusi viena irkluotoja patyrė traumą.

„Yra noras išlaikyti didelę merginų komandą, nes Tokijo olimpinės žaidynės nėra už kalnų. Kol kas dar anksti viską vertinti, kadangi valtį merginos gavo tik atvykusios į Roterdamą, reikėjo skubiai prie jos priprasti. Tačiau, jei rezultatas bus geras ir valtis patiks, reikės ieškoti rėmėjų ir bandyti ją įsigyti“, – sakė I. Daukantienė.

LIF generalinė sekretorė pažymėjo, kad paskolinta valtis po to, kai ja Roterdame pasinaudos mūsų komanda, praras apie 20 proc. savo pirminės vertės. Nauja ji kainuoja 16 tūkst. eurų be PVM.

„Naujoji valtis yra pritaikyta merginų svoriui: yra lengvesnė, atitinka fizinius duomenis. Dabar mūsų turimos panašios valtys Lietuvoje yra neblogos, bet irkluoti jas ir naująją valtį yra lyg vaikui avėti tėvo guminius“, – vaizdžiai palygino LIF generalinė sekretorė.

Pasaulio jaunių čempionate Lietuva iš viso turės penkias įgulas. Be jau minėtos porinės keturvietės, vienvietę irkluos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse startavęs Armandas Kelmelis, dvivietes – Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė bei Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas, o porines dvivietes – Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė bei Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijole

Nijole portretas
Net geda straipsni skaityt... O tai jei nebutu paskoline tai butume su nepritaikyta startave? Sportininkes traumuojasi ir zaloja organizmus nuo ankstyvos jaunystes , o mes tik kvepalu nuperkam? Galvojam prasmirdusi Lietuva kvepet prades?

mastytojas

mastytojas portretas
kokie mes laimingi nes pilnai nezinom kokie mes skurdus ubagai jei net valciu nusipirkti negalim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių