Po mačo su suomiais sėkmės į Lietuvą jau kviečiama galinga Ukrainos bokso rinktinė

  • Teksto dydis:

Lietuvos bokso rinktinė apgynė namų sienas ir nugalėjo Suomijos boksininkus. Tauragėje vykusiame tarpvalstybiniame susitikime lietuviai laimėjo penkias kovas, suomiai buvo stipresni trijose kovose.

Tikra vakaro puošmena tapo sunkiasvorių dvikova, kurioje lietuvis nokautavo varžovą jau pirmame raunde.

Dvikova prasidėjo užtikrinta Lietuvos čempiono Edgaro Skurdelio pergale. Svorio kategorijoje iki 60 kg pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis E. Skurdelis vieningu teisėjų sprendimu 3:0 nugalėjo Justusą Paajaneną.

Antrą pergalę lietuviai įškovojo svorio kategorijoje iki 64 kg. Aleksandras Mironovas taip pat vieningu teisėjų sprendimu 3:0 įveikė Henriką Enrothą.

Ypač didelio žiūrovų palaikymo sulaukė tauragiškis Dainius Jokimaitis, kuris svorio kategorijoje iki 69 kg kovojo su Albertu Syla. Po atkaklios kovos pergalę taškais 2:1 iškovojo Lietuvos boksininkas ir šeimininkai išsiveržė į priekį 3:0.

Tačiau suomiai nesudėjo ginklų ir priartėjo prie lietuvių. Svečiai laimėjo abi kovas svorio kategorijoje iki 75 kg. Vienas Suomijos rinktinės lyderių Ilari Kujala 3:0 nugalėjo Paulių Petronį, o Topias Lepo 3:0 įveikė tauragiškį Kristupą Ivanauską ir suomiai prisivijo šeimininkus 2:3.

Persvarą padidino Kęstutis Pūkas. Svorio kategorijoje iki 81 kg lietuvis 3:0 pranoko Henriką Palosaarį.

Labai atkakli buvo kita šios svorio kategorijos kova, kurioje Paulius Zujevas susitiko su Rafaeliu Ekroosu. Teisėjų nuomonės išsiskyrė ir pergalė taškais 2:1 atiteko Suomijos boksininkui, kuris sušvelnino svečių atsilikimą 3:4.

Ar bus lygiosios, ar laimės lietuviai, sprendėsi sunkiasvorių iki 91 kg dvikovoje.

Pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis Tadas Tamašauskas susitiko su mažiau patirties turinčiu Lauri Korhonenu ir nuo pat kovos pradžios apipylė varžovą smūgių kruša ir suomis buvo dukart pasiųstas į nokdauną. Teisėjas jau pirmame raunde nutraukė kovą. T. Tamašauskas laimėjo techniniu nokautu.

Lietuvos rinktinė nugalėjo Suomiją 5:3.

„Paskutinė kova buvo tikras desertas žiūrovams. Audringai palaikomas T. Tamašauskas lemiamoje kovoje iškovojo įspūdingą pergalę. Kitos kovos buvo labai atkaklios ir lygios, žiūrovai pamatė daug gerų bokso kovų. Rinktinių dvikovos labai įdomios žiūrovams, tai rodo ir pilnos salės Tauragėje ir Marijampolėje, kur pernai kovojome su Lenkijos rinktine. Kitais metais planuojame daugiau rinktinių dvikovų. Vedamos derybos su ukrainiečiais, kurie yra vieni stipriausių pasaulyje. Tikimės Ukrainos rinktinę kitais metais pamatyti Lietuvoje“, – sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Geriausiu Lietuvos ir Suomijos dvikovos boksininku išrinktas Ilari Kujala, techniškiausio prizas įteiktas Dainiui Jokimaičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių