Po dramatiškos kovos KTU nusileido ŠU

Dar vieną nesėkmę patyrė Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai, kurie namuose rezultatu 78:83 (15:15, 21:22, 12:21, 22:12, 8:13) po pratęsimo nusileido Šiaulių universitetui (ŠU).

Dar vieną nesėkmę patyrė Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai, kurie namuose rezultatu 78:83 (15:15, 21:22, 12:21, 22:12, 8:13) po pratęsimo nusileido Šiaulių universitetui (ŠU).

Rungtynės prasidėjo taikliu A.Birgelio tritaškiu. Po dar vienos rezultatyvios ŠU atakos rezultatas tapo 5:0. Sužaidus 4 minutes ŠU pirmavo jau 8:2. Antroje kėlinuko pusėje komandos žaidė drausmingą krepšinį ir žaidimas išsilygino. Kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 15:15.

Antrasis kėlinys prasidėjo KTU krepšininkų klaida, tačiau čia pat suklydo ir ŠU. D.Stankaitis pataikė tritaškį ir KTU išsiveržė į priekį 18:15.  Ir po vienu ir po kitu krepšiu vyko arši kova. M.Mankevičius pelnė 2 taškus su pražanga ir KTU vėl pirmavo. Rungtynėms įpusėjus rezultatas tapo 28:27 KTU naudai.  Tiek ŠU, tiek KTU demonstravo gražų akiai krepšinį. Iki kėlinio pabaigos likus 11 sekundžių svečiai pirmavo 36:37.

Trečiąjį kėlinį komandos pradėjo gana nervingai. Tuo pasinaudojo KTU krepšininkai ir išlygino rezultatą 38:38.Tačiau ŠU studentai susikoncentravo ir spurtavo rezultatu 10:0. Minutės pertraukėlės paprašė KTU treneris V.Masalskis. Tačiau KTU ir vėl klysta ir tuo pasinaudodami ŠU krepšininkai smeigė dar vieną tolimą metimą ir išsiveržė jau rekordiniu 11 taškų skirtumu. Kėliniui įpusėjus rezultatas 40:53 ŠU naudai.

ŠU ir toliau nelėtino tempo, rezultatas tapo 40:55. V.Masalskis paprašė dar vienos minutės pertraukėlės. Po ilgos pertraukos E.Stanionis pelnė 3 taškus KTU komandai ir sušvelnino skirtumą iki 9 taškų. Trečiasis kėlinys baigėsi rezultatu 48:58.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo KTU spurtu ir šeimininkai sumažino atsilikimą iki 5 taškų. Dar kelios sėkmingos KTU krepšininkų atakos ir skirtumas sumažėjo iki 3 taškų. Kėliniui įpusėjus KTU jau pirmavo 68:66. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus dviem su puse minutės įtampa pasiekė aukščiausią tašką. M. Sapiega suklydo ir ŠU turėjo galimybę išsiveržti į priekį.

Tačiau tuo nepasinaudojo ir KTU, greitos atakos metu pelno 2 taškus. Likus 2,4 sekundės prasižengė V.Mačys. Prie baudų metimo linijos stojąs V.Padgureckas pataikė vieną iš dviejų baudų ir per likusias nepilnas 3 sekundes KTU jau nespėjo nieko padaryti. Rezultatas 70:70. Ir komandos ruošėsi pratęsimui.

Jis prasidėjo taikliu ŠU dvitaškiu metimu. Po dar vienos atakos skirtumas išaugo jau iki 8 taškų. Tačiau KTU atsitiesė ir sumažino skirtumą iki  3 taškų. M.Sapiega pelnė be galo svarbų tritaškį metimą ir sumažino skirtumą iki minimalaus vieno taško 78:79. Tačiau sėkmingiau rungtynių galą sužaidė ŠU ir laimėjo 83:78.

Džiaugiuosi, kad  auklėtiniai atsilaikė ne tik prieš KTU spaudimą, bet ir prieš teisėjų skiriamas pražangas. Negalėčiau išskirti nei vieno žaidėjo, visi puikiai sužaidė" - po rungtynių pergale džiaugėsi ŠU strategas A.Kačerauskas.


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių