P.Nausėda: nenoriu kalbėti apie praeitį

Gegužės mėnesį iš Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) Prezidento postu savo sprendimu pasitraukęs Petras Nausėda grįžo į apdulkėjusią kėdę. Jo teigimu, dabar nėra pats geriausias laikas žvalgytis į praeitį ir knaisiotis po skandalus.

P. Nausėda iš pareigų atsistatydino kai Lietuvos ledo ritulio vyrų rinktinės treneris Sergejus Borisovas po pasaulio čempionato pareiškė, kad pasaulio čempionato 1-ojo diviziono varžybose rinktinės nariai nesilaikė drausmės.

Po atsistatydinimo gegužės mėnesį prisipažinote turintis dvejonių, ar LLRF prezidento pareigos suvilios. Kas pasikeitė?

Viską įtakojo didžiosios LLRF narių dalies pasitikėjimas ir palaikymas. Manau, jie suprato, kad apie žmogų kalba darbai, o ne išpūsti skandalai. Jaučiau federacijos narių skatinimą dirbti toliau. Išsakiau savo sąlygas, apie kurias dar kalbėsime ateityje. Džiaugiuosi, kad federacija išsirinko naują Tarybą, kuri yra pagrindinė vykdomoji valdžia. Šįkart nebuvau išrinktas tarybos nariu, todėl dabar bus lengviau koncentruotis į prezidento veiklą. Visi pasidalinsime savo funkcijomis.

Ar dabar nemanote, kad atsistatydinimas buvo nereikalingas?

Manau, kad savo laiku priimti sprendimai, visada yra teisingi. Tada mano sprendimas priklausė nuo situacijos. Manau, kad susiklosčiusi situacija - puiki pamoka liežuvautojams, kurie visada skuba vertinti neišsiaiškinus visų faktų.

Kas vyko Lietuvos ledo ritulio visuomenėje, kol federacija praktiškai buvo likusi be valdžios?

Žaidė pavienių asmenų ambicijos. Buvo norų pakenkti. Dabar jau nebenoriu apie tai kalbėti, nes tai - praeitis.

Minėjote tam tikras federacijai iškeltas sąlygas.

Tai – ateities klausimai. Federacijos viduje esame jas aptarę. Tiesiog manau, kad prezidento pareigos turėtų šiek tiek keistis. Šiai dienai aš tik noriu tikėti, kad išrinkta Taryba bus darbinga. Patvirtinome puikų Tarybos pirmininką – Mindaugą Marcinkevičių. Labai tikiuosi pozityvių pokyčių ir gerų vėjų.

Apie lėtai tirpstančias federacijos skolas, kurios šiuo metu siekia 400, o anksčiau netgi 600 tūkst. litų netrukus bus galima kurti legendas...

Manau, daugelis nelabai adekvačiai sureaguoja į šiuos skaičius. Neretai žiniasklaidoje pasirodo neteisingos interpretacijos. Skolų tirpimas per du metus vyko ganėtinai ženklus. Tereikia pasižiūrėti į faktus, kad sugebėjome sudaryti puikias sąlygos visoms Lietuvos ledo ritulio rinktinėms varžytis pasaulio čempionatuose. Turėdami tai omenyje galime sakyti, kad skolos tirpo tikrai solidžiai. Noriu tikėti, kad naujai išrinkta Taryba kartelę pakels dar aukščiau. O kalbų visada buvo ir bus įvairių. Tereikia sugebėti pasirinkti: arba prie tokių kalbų priprantame arba ne.

Pučiantis skandalui buvo matomos dvi fronto linijos: viena užstojo jus, kita prisiminė buvusį LLRF prezidentą Rolandą Bučį. Tačiau jo paties naujuose federacijos valdymo organuose nėra...

Nenoriu veltis į diskusijas apie frontus. Visi esame žmonės ir gyvename visuomenėje, kurioje nuolat iškylą kokių nors nesutarimų. Neturiu nieko blogo pasakyti nė apie vieną iš kolegų, su kuriais teko dirbti. Netgi nenoriu aiškintis, kas sukėlė skandalą ir kas kokius vaidmenis jame gavo. Sakykime taip: čia buvo visai kitų žmonių darbas. O gėdingiausia yra tai, kad žmonės, kurie tai padarė tupi po lapais iki šiol.

Suprantame, kad nebuvo atitolęs nuo ledo ritulio reikalų, todėl sugrįžti į vėžes laiko daug neprireiks.

Iš ritmo tikrai nebuvau iškritęs. Artimiausias darbas tarptautinėje arenoje – tarptautinis kongresas rugsėjo mėnesio antroje pusėje. Tęsiu savo darbus dėl ledo ritulio infrastruktūros Lietuvoje. Bus ir kitų darbų, tačiau bus be galo daug sprendimų, kuriuos priiminės Taryba. Vienas iš jų – naujo vyrų rinktinės trenerio paieškos. Žinoma, kuo galėsiu, tuo padėsiu. Nenoriu tikėti, kad kas nors drįs siūlyti prie rinktinės vairo palikti du metus su vyrais dirbusį Sergijų Borisovą.


Šiame straipsnyje: Petras Nausėdaledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių