Plaukti išmokė beveik 4 tūkst. mokinių

  • Teksto dydis:

Per keturis pernai metų mėnesius 3518 šalies moksleivių lankė projekto ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2015“ plaukimo pamokas. Nuo rugsėjo iki gruodžio vykdytą projektą finansavo Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), skyręs 143 500 eurų, o koordinavo ir administravo Lietuvos plaukimo federacija (LPF).

„Departamentas kartu su plaukimo federacija yra pagrindiniai šios programos iniciatoriai ir įgyvendintojai. Džiugu, kad savivaldybės ir bendrojo ugdymo mokyklų bendruomenės suvokia plaukimo naudą, aktyviai dalyvauja projekte ir imasi iniciatyvos. Tikiuosi, kad plaukimo pamokos padės sumažinti skendimų skaičių šalyje. Be to, padės atrasti gabių jaunų plaukikų“, - teigė KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Praėję 18 pamokų kursą vaikai išmoko sulaikyti kvėpavimą ir orientuotis po vandeniu, plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyje, keisti kūno padėtį, atlikti įkvėpimo ir iškvėpimo į vandenį pratimus. Taip pat mokiniai buvo mokomi slinkti ant krūtinės ir nugaros, kai skirtinga rankų padėtis, atlikti šuoliuką į vandenį nuo bortelio ant kojų, nuplaukti 25 m. nugara ar krauliu.

„Vaikų mokymas plaukti svarbus, nes jie išmoksta saugaus elgesio prie vandens. Be to, vykdoma skendimų prevencija, fizinio aktyvumo didinimas ir talentingų vaikų paieška. Plaukimo pratybos vykdomos kūno kultūros pamokų metu, todėl tampa prieinamos visiems mokiniams. Tikimės, jog individualus vaikų pasiekimų vertinimas bus aiški žinia tėveliams – kokį lygį pasiekė jų atžalos“, - sakė LPF viceprezidentė dr. Ilona Judita Zuozienė.

Projekto metu paaiškėjo, kad beveik pusė šalies savivaldybių neturi tinkamų mokymui plaukti baseinų. Todėl daugeliui atokiau gyvenančių vaikų šis projektas yra vienintelė galimybė pakliūti į plaukimo pamokas baseine. Ne mažiau svarbu, jog projekte dirbo treneriai, turintys ne mažesnę nei 3 metų mokymo plaukti patirtį. Kvalifikuoti specialistai mokė pagal LPF parengtą metodiką.

Keturis mėnesius trukusiame projekte dalyvavo vaikai iš 33 savivaldybių: Alytaus, Vilniaus, Kauno miestų, Švenčionių, Anykščių, Marijampolės, Prienų, Alytaus, Kauno, Kaišiadorių, Pasvalio, Biržų, Kėdainių, Jonavos, Vilniaus, Druskininkų, Šilalės, Visagino, Šalčininkų, Šakių, Birštono, Rietavo, Elektrėnų, Mažeikių, Telšių, Plungės, Akmenės, Utenos, Ignalinos, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos, Trakų rajonų.

Nuo 2010 iki 2015 metų departamento skirtomis valstybės biudžeto bei projektų partnerių lėšomis buvo apmokyti plaukti ir saugiai elgtis vandenyje daugiau nei 15 tūkstančių pradinukų.


Šiame straipsnyje: plaukimasbaseinasmokiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių