Plaukikas E. Matakas parolimpiadoje pagerino savo sezono rezultatą

  • Teksto dydis:

17-metis neregys plaukikas iš Kauno Edgaras Matakas Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių finale 400 metrų laisvu stiliumi nuplaukė per 5 minutes 30,66 sekundės ir, pagerinęs sezono rekordą, užėmė aštuntą vietą.

„Esu patenkintas savo rezultatu. Svarbu – pagerinau savo sezono rezultatą 24 sekundėmis. Nuostabus jausmas plaukti parolimpiadoje – įeini į tribūnas, tas žiūrovų palaikymas, ypatinga atmosfera. Minkštas vanduo, plaukti – gera. Viską, atrodo, ir išpildžiau, ką planavome 400 metrų distancijai. Tiesiog, sako, prasiplauk, pajausk tą atmosferą, tą vandenį. Džiaugiuosi debiutu ir laukiu rugsėjo 12 dienos, kai plauksiu 50 metrų“, - iškart po 400 m finalo sakė moksleivis E. Matakas.

Iš viso parolimpiadoje jis plaukia 400, 50 ir 100 metrų laisvu stiliumi. Lietuvis sako, kad rungčių išdėstymas tokia eilės tvarka nėra patogus, bet jau priprato, nes ir Europos čempionate buvo taip pat.

„Dabar einu išsimasažuosiu, praplauksiu apšilimo baseine, kad atsipalaiduotų raumenys. Sekmadienį ryte darysime treniruotę, daugiau padirbsime ties sprintu – mano pagrindine rungtimi“, - pakiliai kalbėjo E. Matakas.

Asmeninis E. Matako 400 m laisvu stiliumi rekordas yra 5 min. 29,02 sek.

Parolimpinių žaidynių čempionu šioje (S11 neįgalumo grupė) rungtyje tapo amerikietis Bradley Snyderis (4:28,78), aplenkęs tėvynainį Tharoną Drake'ą (4:40,96), o bronzą iškovojo brazilas Matheusas Souza (4:41,05).

„Tikriausiai paskutinį kartą plaukė 400 metrų, nes Edgaras yra sprinteris. Mes visą sezoną realiai ruošėmės 50 ir 100 metrų. Jam yra per sunku plaukti 400 metrų“, - po finišo komentavo jaunojo plaukiko treneris Ramūnas Leonas.

Pirmadienį E. Matakas plauks 50 metrų laisvu stiliumi, o rugsėjo 15 – 100 metrų nuotolį.

„Sprinto rungtyje visi yra stiprūs priešininkai, nei vieno negaliu išskirti“, - šeštadienį sakė E. Matakas.

Pernai E. Matakas iškovojo sidabro medalį Europos jaunimo parolimpinėse žaidynėse, šiais metais Europos čempionate 400 metrų plaukime jis buvo septintas. Moksleivis iš Kauno – vienintelis Lietuvos neįgalusis plaukikas, įvykdęs net tris 2016-ųjų parolimpiados A lygio kvalifikacinius normatyvus.

Sekmadienį parolimpiadoje laukia du lietuvių startai: šuolio į tolį varžybose startuos vienintelė Lietuvos rinktinės moteris – klaipėdietė Ramunė Adomaitienė, o irkluotojas Augustas Navickas varžysis B finale dėl 7-12 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių