Plaukikai varžėsi rekordinio dydžio eketėje

  • Teksto dydis:

Už lango kvepia pavasariu, bet ledinių maudynių mėgėjai vis dar randa sau šaltų iššūkių. 25 dalyviai šįkart varžėsi 25 metrų plaukimo eketėje rungtyje Trakuose. Sustirę žiūrovai negalėjo patikėti savo akimis, tačiau keletas visgi susigundė ir patys įšokti į ežerą.

Prieš startą, išpjauti gigantišką eketę susirinko būrys vyrų. Varžybų sumanytojas Simonas Dailidė sako, jog pasiruošimas užtrunka nemažai, tačiau visiems jiems tai – malonumas. Šios varžybos yra lyg 30 dienų maudynių eketėje iššūkio tęsinys.

,,Norėjau kažkaip tuos žmones dar sujungti visus iki atšylant ledui ir ateinant vasarai“, – sakė S. Dailidė.

Ledo storis šiame ežere – 21 cm. Specialistų teigimu, įlūžti pavojus negresia. Tačiau pabrėžiama, jog kiekviename tvenkinyje ledo storis yra skirtingas.

 

 

Dalyviai plaukė trimis takeliais ir varžėsi dėl nugalėtojo titulo. Tai – laisvojo plaukimo stiliaus varžybos, tad galima plaukti taip, kaip moki. Tarp plaukiančiųjų – viena moteris, o pasibaigus varžyboms į eketę panerti pasiryžo ir dvi mergaitės.

Greičiausiai plaukė Aurimas Kulinga (13.89 s.), antrasis – varžybų sumanytojas S. Dailidė (15.96 s.), trečioji vieta atiteko Tadui Grimailai (16.57 s.). Varžybų organizatorius pabrėžė, jog medalius visgi gavo visi, nes nugalėtojas yra kiekvienas, kuris pasiryžo tokiam plaukimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių