Pirmajame tarptautiniame Baltijos šalių dziudo turnyre – beveik 300 dalyvių

Beveik 300 jaunųjų sportininkų iš Baltarusijos, Rusijos, Latvijos ir Lietuvos Vilniaus lengvosios atletikos manieže demonstravo savo jėgą tarptautiniame Baltijos šalių dziudo turnyre. Tarp dalyvių netrūko ne tik berniukų, bet ir mergaičių.

„Pagal sportininkų nuotaikas, esu tikras, kad tokio pobūdžio turnyrą rengiame ne paskutinį kartą. Kaip pirmasis blynas, tikrai neprisvilo“, - sakė Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius, pasidžiaugęs gausiu sportininkų antplūdžiu iš kaimyninių šalių.

Dėl didelės dalyvių gausos turnyrui buvo paruošti net keturi tatamiai, ant kurių varžėsi ir penkiametis, ir 18-metis.

„Kadangi propaguojame sveiką gyvenseną, tai negali nedžiuginti vaizdas, kai matai sportuojantį penkiametį, kuris stengiasi laimėti, kuris turi savo tikslus ir kuris kabinasi į gyvenimą. Visada turėjome tokią siekiamybę. Niekas nepasikeitė“, - kalbėjo Lietuvos Respublikos Seimo narys, jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, kurio gimtojo Šakių miesto klubas „Audra“ kartu su Kovos menų akademija ir organizavo šį turnyrą.

Daugiausiai apdovanojimų liko Lietuvoje. Iš 46 skirtingų amžiaus ir svorio kategorijų net penkiolikoje triumfavo sostinės atstovai. Tarp svečių geriausiai sekėsi Rusijos atstovams, jie laimėjo šešis aukščiausios prabos apdovanojimus. Keturias pirmąsias vietas užėmė latviai, dvi - baltarusiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių