Pirmą kartą pasaulio trasinio automodeliavimo čempiono titulą iškovojo lietuvis

  • Teksto dydis:

Pirmąkart Lietuvos istorijoje pasaulio trasinio automodeliavimo čempiono titulą iškovojo lietuvis. Kauno miesto LSMU gimnazijos abiturientas Dominykas Budrys šių metų spalio 13-20 d. Suomijoje vykusiame pasaulio čempionate ISRA (International Slot Racing Association) čempionu tapo dukart.

Varžybos vyko tarp 144 geriausių automodeliuotojų iš 16 pasaulio šalių: Brazilijos, Naujosios Zelandijos, JAV, Ukrainos, Italijos, Čekijos, Slovakijos, Belgijos, Anglijos, Lietuvos, Latvijos, Danijos, Estijos, Rusijos, Švedijos ir Suomijos. Pačių gamintais ir konstruotais modeliais techninės sporto šakos varžovai rungėsi keturiose modelių klasėse: individualiose F-1/32, ES-32, ES-24 ir komandinėje PR-24 rungtyje. Kiekvienas šių modelių yra gaminamas pagal skirtingas charakteristikas, atitinkančias tarptautinius standartus.

Lietuvai atstovavo trys dalyviai D. Budrys, Simonas Nemira ir Arūnas Leonavičius.

Komandinėje rungtyje D. Budrys su partneriu iš Jungtinių Amerikos Valstijų Jonathanu Forsythu PR-24 modelių klasėje užėmė pirmą vietą ir laimėjo pasaulio čempiono titulą. Antrą vietą laimėjo Mattis Fyhras ir Ollis Kantamaa (Suomija), trečią - Edijsas Zaksas ir Raivis Jansonsas (Latvija).

Čempiono pergalę Dominykui antrąkart pavyko iškovoti individualioje F-1/32 rungtyje, antrą vietą užėmė O. Kantamaa (Suomija), trečią - Alexandre'as Leite'as (Brazilija).

Visose keturiose rungtyse lietuviui pavyko patekti į finalą, kuriame lieka varžytis 8 dalyviai.

Siekiant užsibrėžto tikslo Dominykui reikėjo įveikti ne vieną varžybų etapą:

ISRA – 2014 m. Limbažiai (Latvija) pirmas pasaulio čempionatas, kuriame pateko į penkiasdešimtuką.

ISRA – 2015 m. Prahoje (Čekija) pirmąkart Lietuvos istorijoje pateko į finalą ir iškovojo 5-ąją vietą.

ISRA – 2016 m. Čikagoje (JAV) pateko į geriausių dešimtuką.

ISRA - 2017 m. Sulmonos mieste Italijoje Dominykas iškovojęs II-ą vietą pelnė vicečempiono titulą.

Pasaulio čempionatams ruoštis Dominykas keliaudavo į artimiausias kaimynines šalis - Latviją, Estiją, dalyvavo įvairiose tarptautinėse varžybose, kadangi Lietuvoje esančios trasos kol kas neatitinka tarptautinių standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia Narkevičiūtė

Dalia Narkevičiūtė portretas
Labai gaila, kad nepaminėtas Kauno moksleivių techninės kūrybos centras ir trasinio automodeliavimo vadovas Vytautas Bytautas, kuris, manau, ir buvo pirmasis startas siekiant pasaulio rekordų. Nors MTKC esanti trasa ir neatitinka šiuolaikinių pasaulio automodeliavimo standartų, tačiau yra viena iš keturių respublikos trasų ir vienintelė Kaune, kurioje galima pradėti siekti pasaulio rekordų. Dominyko laimėjimas mums labai reikšmingas. Sveikinam.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių