Pietų Korėjoje iškilmingai įžiebta vasaros studentų universiados ugnis

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Kvandžu mieste Pietų Korėjoje įžiebta 28-ųjų vasaros studentų universiados žaidynių ugnis.

Pilnutėliame stadione, kur 2002 metais vyko pasaulio futbolo čempionatas, efektingai pristatyta universiada, kuriai korėjiečiai ruošiesi daugiau nei 6 metus.

Pasak pranešimo, efektingi šokiai, dekoracijos, fejerverkai ir šiuolaikinės technologijos pristatė šalies kultūrą ir tradicijas, o valstybės prezidentė paskelbė žaidynių pradžią.

Lietuvos vėliavą parade nešė tituluočiausia šalies atletė Lina Grinčikaitė-Samuolė, o parade dalyvavo beveik visa Lietuvos delegacija.

Svarbiai šeštadienio dvikovai su prancūzais kaupėsi tik krepšininkai ir jie atidarymo renginyje nedalyvavo.

Universiadoje rungsis 70 Lietuvos atletų, kurie varžysis vyrų krepšinio, rankinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo ir irklavimo rungtyse.

Šeštadienį pirmieji į kovą stos dziudo atstovai, kurie nuo 3 valandos ryto (Lietuvos laiku) žengs ant tatamio. Tuo pačiu laiku į baseiną žengs ir šalies plaukikai, o nuo 6 valandos 30 minučių (Lietuvos laiku) pirmąsias rungtynes žais Lietuvos krepšininkai. Jie susikaus su Prancūzijos ekipa, kuri yra viena rimčiausių lietuvių varžovių pogrupyje, kadangi iš šešių ekipų į kitą etapą pateks tik dvi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių