„Peugeot“ taikosi į dar vieną ralio pergalę

  • Teksto dydis:

Šeštadienį prasidėjo „Šilko kelio ralis“ (Silk Way Rally). „Peugeot Total“ komandoje startavo trys ekipažai.

„Peugeot Total“ komanda šį nelengvą iššūkį priėmė susikaupusi. „Ankstesnė patirtis svarbu, bet ji negarantuoja gerų rezultatų ateityje. „Peugeot“ nuolat tobulina lenktyninius automobilius, tačiau prieš prasidedant raliui, reikia atlikti daug darbų įvairiose srityse, pradedant nuo navigacijos ir baigiant techniniais mazgais. Nors, logiškai mąstant, „Peugeot“ yra favoritas, tačiau bet kokios prognozės prieš šį ralį būtų rizikingos“, – lenktynes komentuoja „Peugeot“ sporto skyriaus direktorius Bruno Famin.

„Peugeot Total“ komandoje startuoja trys ekipažai: praėjusių metų „Šilko kelio“ ralio laimėtojai Cyril Despres/David Castera, šių metų Dakaro ralyje antrą vietą laimėję Sebastien Loeb/Daniel Elena ir du pastaruosius Dakaro ralius laimėję Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret.

Pirmasis išbandymas laukia „Peugeot 3008DKR Maxi“, vairuojamo Sebastien Loeb. Norima išbandyti automobilį ekstremaliomis lenktynių sąlygomis, kad būtų rastos problemos, kurios bandymų metu neišaiškėjo. „3008DKR Maxi“ Kazachstano stepėse ir Gobio dykumos kopose turėtų jaustis kaip namie. Despres ir Peterhansel lenktynes pradeda su jau anksčiau puikiai pasirodžiusiu „Peugeot 3008DKR“ modeliu.

Vienas sunkiausių

Dėl nuolat besikeičiančių kelių ir kraštovaizdžių, ekstremalių oro sąlygų ir sudėtingos navigacijos „Šilko kelio“ ralis yra vienas iš sudėtingiausių pasaulyje. Ralis sunkus ne tik lenktynininkams, bet ir visai komandai, kuri per ralį turi nuvažiuoti daugiau kaip 8 tūkst. km ir rūpintis ne tik automobiliais, bet ir žmonėmis.

„Peugeot Total“ komandoje yra 78 vyrai ir moterys, kurie dirba dieną ir naktį, jie turi 22 skirtingas pareigas. Komanda naudojasi 23 skirtingais automobiliais, iš jų – trimis lenktyniniais.

Šilko kelio ralis vyksta liepos 7-22 dienomis, jis prasideda Maskvoje ir baigiasi Siane (Kinija). Per 14 lenktynių dienų Rusijos, Kazachstano ir Kinijos keliais automobiliai nuvažiuos beveik 10 tūkst. km, iš jų daugiau kaip 4 tūkst. km yra greičio ruožai.

Lenktynių rezultatus galima stebėti čia.


Šiame straipsnyje: PeugeotralisŠilko kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių