Pergalę iškovojusi M. Šarapova užsitikrino vietą Vimbldono kvalifikacijoje

  • Teksto dydis:

Po 15 mėnesių diskvalifikacijos į tenisą sugrįžusi Marija Šarapova iškovojo pergalę pirmojo „Internazionali BNL d’Italia“ etapo mače ir užsitikrino vietą Vimbldono pirmenybių atrankos varžybose.

Rusė nugalėjo amerikietę Christiną McHale 6:4, 6:2 ir jau kitą savaitę sugrįš tarp 200 geriausių pasaulio žaidėjų.

30-metė iš Rusijos šiuo metu WTA pasaulio reitinge užima 211 vietą, o į turnyrą Romoje ji gavo vardinį kvietimą. Tai jos trečiosios sezono pirmenybės. Štutgarte ji nukeliavo iki pusfinalio, o Madride jau antrame etape nusileido Eugenie Bouchard.

M.Šarapova patektų tiesiai į pagrindinį Vimbldono turnyrą, jeigu Romoje pasiektų stipriausiųjų ketvertą.

Antradienį Rusijos tenisininkės laukia „French Open“ organizatorių verdiktas, kurie spręs, ar suteikti M.Šarapovai vardinį kvietimą į gegužės 28-ąją prasidėsiančias pirmenybes.

Pirmadienį Romoje pergalę iškovojo ir čekė Barbora Strycova. Ji 6:4, 4:3 įveikė dėl traumos mačo nebaigusią Darią Kasatkiną. Nesunkią pergalę šventė vokietę Laura Siegemund. Ji 6:2, 6:4 nugalėjo 49 pasaulio raketę iš Japonijos Naomi Osaką. Į antrąjį etapą taip pat pateko Katerina Siniakova, Mirjana Lučič-Baroni ir Julija Putinceva.

Į antrąjį „Internazionali BNL d’Italia“ etapą patekusios tenisininkės jau užsitikrino 60 WTA reitingo taškų bei 13 tūkst. eurų piniginę premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių