Penkiakovininkai rengiasi kelionei į Rio de Žaneirą

  • Teksto dydis:

Vieniems Lietuvos sportininkams Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės jau baigėsi, o šiuolaikinės penkiakovės atstovai dar tik ruošiasi kelionei į Braziliją.

Olimpinėse žaidynėse Lietuvos garbę gins trys penkiakovininkai: olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Justinas Kinderis.

Paskutinė mūsų sportininkų treniruočių stovykla buvo surengta Prancūzijoje. Ten L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė praleido 3 savaites, o K. Kinderis - 2.

Trečioji olimpietė - I. Serainaitė - su treneriu Artūru Kalininu visą laiką sportuoja Vilniuje.

„Tai buvo gera stovykla, kurioje taip pat dalyvavo Prancūzijos, Ukrainos ir Kazachstano rinktinės, - pasakojo Lietuvos rinktinės vienas trenerių Andrejus Zadneprovskis. - Daugiausia dėmesio skyrėme Laurai ir Justinui labai svarbioms fechtavimosi ir jojimo rungtims.“

Prancūzijoje lietuviai šiais metais treniravosi jau antrą kartą. Pirmoji stovykla šioje šalyje buvo surengta balandžio mėnesį. Be to, prieš sezoną abu Lietuvos rinktinės lyderiai treniravosi JAV olimpinėje bazėje Kolorado Sprigse.

Į Rio de Žaneirą penkiakovininkai išvyks pirmadienį, o paskutines dienas leidžia treniruodamiesi namie.

„Šlifuojame paskutines detales, tačiau tai jau yra labiau sportinės formos palaikymas, krūviai sumažinti jau senokai“, - aiškino A. Zadneprovskis.

Lietuviai Rio de Žaneirą pasieks rugpjūčio 16-osios rytą, o fechtavimosi rungties varžybos prasidės rugpjūčio 18-ąją.

„Dėl aklimatizacijos nebijome, - sakė Atėnų ir Pekino olimpinių žaidynių prizininkas. - Ir Laurai, ir man per savo karjerą yra tekę ne kartą dalyvauti varžybose už Atlanto, patirtis rodo, kad dėl to jaudintis nereikia. Mūsų sporto šakoje svarbiau psichologinė ramybė ir pasitikėjimas savo jėgomis.“

Nors ir būdami Lietuvoje, penkiakovininkai jau gyvena olimpine nuotaika.

„Man, kaip buvusiam olimpiečiui, kyla jaudulio. Sekame mūsiškių startus, sergame, džiaugiamės pergalėmis, liūdime dėl nesėkmių. Olimpinė nuotaika tikrai jaučiasi“, - tvirtino A. Zadneprovskis.

Iš Rio de Žaneiro nuolat atkeliauja nerimą keliančių žinių dėl saugumo, tačiau jos penkiakovininkų planams įtakos neturi, jokių naujų patarimų ar reikalavimų neatsirado.

„Ne pirmą kartą į Braziliją važiuojame, viskas žinoma, - šyptelėjo A. Zadneprovskis. - Turime patirties ir iš mano karjeros laikų, ir šiemet Rio de Žaneire jau vyko pasaulio taurės etapas, kurio metu treneriui Henrikui Eismontui grandinėlę nutraukė. Esame informuoti ir viskam pasirengę.“

Rugpjūčio 18-ąją Rio de Žaneire vyks šiuolaikinės penkiakovės ir vyrų, ir moterų fechtavimosi rungties pagrindinis etapas. Likusiose rungtyse - plaukimo, papildomo fechtavimosi, jojimo ir bėgimo bei šaudymo - moterys varžysis rugpjūčio 19-ąją, o vyrai - rugpjūčio 20-ąją.

Šiuolaikinės penkiakovės sportininkai per visą istoriją į Lietuvą parvežė 5 olimpinius medalius. 1968-aisiais Mechiko olimpinėse žaidynėse Stasys Šaparnis tapo vicečemionu, 2004-aisiais A. Zadneprovskis pakartojo šį laimėjimą, 2008-aisiais sidabro medalį iškovojo Edvinas Krungolcas, o A. Zadneprovskis buvo trečias. Na o 2012-aisiais pirmąja šiuolaikinės penkiakovės olimpine čempione iš Lietuvos tapo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių