Plaukikas A. Šidlauskas šanso patekti į Rio nepraleido

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Liuksemburge prasidėjo 12-asis atviras šios šalies čempionatas, kuriame tarp 22 šalių atstovų startavo ir du Panevėžio Žemynos atstovai – Andrius Šidlauskas ir Dominyka Rapšytė.

Ypač sėkmingas rytinis 100 m krūtine rungties atrankos plaukimas buvo A. Šidlauskui, kuris nuotolį nuplaukė per 1 minutę 0,53 sekundės ir ne tik su geriausiu rezultatu pateko į pagrindinį finalą, bet ir įvykdė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių „A“ lygio normatyvą.

Pasinaudojęs paskutine galimybe patekti į olimpiadą A. Šidlauskas šioje rungtyje Brazilijoje plauks kartu su Giedriumi Titeniu.

Antrą vietą 100 m krūtine rungties atrankoje šeštadienį užėmė Youssefas Elkmashas (1:01,64), o trečias liko italas Claudio Fossi (1:02,97).

Finale varžysis aštuoni pajėgiausi iš 24-ių startavusių rungties plaukikų.

Nepasisekė atrankoje D. Rapšytei, kuri 50 m peteliške nuplaukė per 29,06 sekundės ir liko tik devinta tarp 55-ių dalyvių. Nuo aštuntą vietą užėmusios ir paskutinį kelialapį į pagrindinį finalą iškovojusios olandės panevėžietė atsiliko vos 0,02 sekundės.

Greičiausiai šios rungties atrankoje plaukė suomė Tessa Nurminen (27,80 sek.), latvė Gabriela Nikitina (27,82 sek.) ir olandė Kinge Zandringa (27,84 sek.).

Abiejų rungčių finalai vyks šeštadienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOTRAUKA

NUOTRAUKA portretas
šioje nuotraukoje ne Andrius, neklaidinkite
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių