Paskutiniame biliardo turnyre - M.Šiaudkulio pergalė

2009 metų lapkričio 21 -22 dienomis Vilniaus klube „Fuksas“ įvyko paskutinis šių metų reitinginis biliardo turnyras „Fukso taurė 2009“, kuriame dalyvavo 54 vyrai ir 12 moterų.

Atkaklių kovų ir netikėtumų įvyko jau pirmąją varžybų dieną. Lietuvos biliardo federacijos (LBF) reitingo lyderis Leonas Mončiunskas (Vilnius) pralaimėjo du susitikimus Nerijui Paškevičiui (Kaunas) ir Sauliui Vaitukaičiui (Vilnius) ir nepateko į atkrentamųjų varžybų etapą, o praėjusio turnyro nugalėtojas, Lietuvos snukerio reitingo lyderis Henrikas Strolis neatsilaikė prieš taiklius Andrejaus Maksimovo (Klaipėda) smūgius, tačiau per minusinę lentelės pusę pateko į kitos dienos atkrintamąsias varžybas.

Antroji diena. Jau pirmoje kovoje susitinka du varžybų favoritai Marius Šiaudkulis (Šiauliai) ir H.Strolis. Marius jau keletą pastarųjų metų demonstruoja gražų žaidimą. Tai liudija ir jo užimama antroji vieta LBF reitinguose. Savo grožiu ši kova tikrai buvo verta finalo. Šį kartą šiaulietis praktiškai visai nedarė klaidų ir nepaliko jokių šansų kauniečiui, laimėjęs 9 - 2.

Pusfinaliuose susitiko N.Paškevičius ir septyniolikametis Mantas Berulis (Kaunas), bei M.Šiaudkulis ir šešiolikametis Domas Mineikis (Vilnius). Patirtis padarė savo ir tituluotesni žaidėjai iškopė į varžybų finalą, laimėję atitinkamai 9 -7 ir 9 - 3.

Finalas. Kovoja M.Šiaudkulis - N.Paškevičius. Nuo pat pirmų smūgių šiaulietis išsiveržia į priekį 5 - 0. Nerijus gauna šansą penktoje partijoje ir ją užbaigia, tačiau tai buvo viskas, po to Marius visiškai perima žaidimo iniciatyvą ir laimi klubo „Fuksas“ taurę 9 - 1.

Moterų tarpe abi LBF reitingo lyderės Alberta Šimkevičiūtė (Kaunas) ir Simona Milišauskaitė (Vilnius) neatsilaikė prieš savo varžoves, bet atkakliose kovose, per minusinę pusę pasiekė pusfinalius, o po to ir finalą. Finale, esant rezultatui 6 - 5 Albertos naudai, Simona turėjo idealų šansą rezultatą išlyginti, tačiau psichologinė įtampa padarė savo. Klaida, ir Alberta įmušusi paskutinį kamuolį iškovojo čempionės titulą.

Po šio turnyro LBF reitinge žymesnių pakitimų neįvyko. Vyrų grupėje ir toliau pirmauja Leonas Mončiunskas su 602 taškais, o moterų - Alberta Šimkevičiūtė su 396 taškais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių