Pasitraukus M. Phelpsui, pasaulio dėmesys kryps į R. Meilutytę

Barselonoje netrukus prasidės pasaulio vandens sporto šakų čempionatas, kuriame pirmą kartą per pastaruosius 10 metų nedalyvaus amerikietis Michaelas Phelpsas, - skelbia naujienų agentūra AP.

Daugiausiai olimpinių medalių per visą istoriją iškovojęs M.Phelpsas pernai paskelbė apie karjeros pabaigą, todėl pasaulio čempionato organizatoriai tikina, kad dėmesys bus atkreiptas į kitas plaukimo žvaigždes – 16-metę lietuvę Rūtą Meilutytę, amerikiečius Ryaną Lochtę ir Missy Franklin, kinus Sun Yangą ir Yi Shiwen bei Pietų Afrikos Respublikos sportininką Chadą le Closą.

„Pasaulio čempionate dažnai atsiskleidžia ir naujos plaukimo žvaigždės. Neabejoju, kad taip bus ir šiemet, juk gyvenimas tęsiasi ir legendinių sportininkų vietas kažkas turi užimti“, - teigė tarptautinės vandens sporto federacijos (FINA) vykdantysis direktorius Cornelis Marculescu.

Tikimasi didelio sirgalių antplūdžio

Čempionato prizų fondą sudaro 3,1 mln. JAV dolerių, o jame turėtų dalyvauti rekordinis sportininkų skaičius – 2293.

Didžiausio sirgalių antplūdžio tikimasi sulaukti nardymo iš didelio aukščio varžybose, kurios moterys šokinės iš 20 m aukščio, o vyrai – net iš 27 m aukščio. Šios varžybos bus nemokamos, todėl tikimasi sulaukti net iki 30 tūkst. žiūrovų.

Kaip ir įprasta, didžiausio žiniasklaidos dėmesio turėtų sulaukti plaukimo varžybos, nors jose ir nebebus M.Phelpso.

„M.Phelpsas yra sporto legenda. Jis visų laikų geriausias olimpiadų sportininkas ir manau, kad artimiausius 100 metų niekas nepagerins jo pasiekimų“, - pridūrė C.Marculescu.

Neseniai pasigirdo kalbų, kad M.Phelpsas gali sugrįžti į didįjį sportą ir startuoti Rio de Žaneiro olimpiadoje ir C.Marculescu neatmetė tokios galimybės: „Tai yra jo sprendimas, ne mūsų. Jis ne vienerius metus sunkiai dirbo, kad pasiektų puikių rezultatų ir jam reikėjo poilsio nuo plaukimo. Michaelas norėjo atitrūkti nuo to, ką darė taip ilgai ir užsiimti kažkuo kitu, tačiau anksčiau ar vėliau jam turėtų trūkti plaukimo – sporto, kurį jis taip mylėjo.“

Čempionate netrūks intrigų

Po nesėkmingo pasirodymo 2011 m. pasaulio vandens sporto čempionate Kinijoje, Australija šiemet sieks grįžti į lyderių gretas. Praėjusiame pasaulio čempionate australai plaukimo varžybose iškovojo tik vieną aukso medalį – tai prasčiausias jų pasirodymas per pastaruosius 20 metų.

Reikėtų pažymėti tai, kad poolimpiniais metais daugelis pajėgiausių sportininkų kiek sumažina treniruočių krūvius, todėl nebus lengva įvertinti tikrąjį plaukikų pajėgumą.

Pasaulio vandens sporto čempionatas Barselonoje išsiskirs tuo, kad jame pirmą kartą vyks nardymo iš didelio aukščio varžybos, kurios bus paremtos garsiomis „Red Bull“ nardymo nuo uolų varžybomis.

Pranešama, kad nardymo iš didelio aukščio varžybose turėtų dalyvauti 20 vyrų ir tik 6 moterys.

„Žinoma, dalyvių nardyme iš didelio aukščio neturėsime daug, bet tai yra tik pradžia, o nuo kažko juk reikia pradėti“, - užbaigė C.Marculescu.

Pasaulio vandens sporto čempionatas Barselonoje vyks liepos 20 – rugpjūčio 4 dienomis. Be jau minėtų sporto šakų, vyks ir sinchroninio plaukimo, plaukimo atvirame vandenyje bei vandensvydžio varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

straipsnio autoriui

straipsnio autoriui portretas
Ne "nardymas iš didelio aukščio", o šuoliai į vandenį.

???????????

??????????? portretas
Myliu tave ruta as irgi plaukike
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių