Pasirengimą pasaulio čempionato atrankai pradėjo rankinio jaunimo rinktinė

  • Teksto dydis:

Lietuvos vaikinų iki 21-erių metų rankinio rinktinė pradėjo pasirengimą 2017 metų pasaulio čempionato atrankos varžyboms Serbijoje. Lietuvaičių rinktinė šiuo metu surengė stovyklą Klaipėdoje, kur ruošis iki gruodžio 30 dienos, vėliau stovykla persikels į Vilnių, o pirmas rungtynes Serbijoje mūsiškiai žais sausio 6 dieną su Islandijos rankininkais.

Be islandų mūsų grupėje dar yra pajėgi šeimininkų serbų rinktinė bei bendraamžiai iš Graikijos. Pasirengimo etapo metų Lietuvos jaunimo rinktinė sužais ir vienerias kontrolines rungtynes, jų varžovais bus Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.

Į šią pirmąją treniruočių stovyklą uostamiestyje susirinko 16 rankininkų iš Lietuvos, Austrijos ir Vokietijos klubų. Deja, treneriai sulaukė ne visų kviestų rankininkų. Klaipėdos „Dragūnas“ informavo, kad Karoliui Bliuvui yra atlikta planinė operacija, Austrijos klubas, kuriame rungtyniauja Gytis Šmantauskas, pranešė, jog Gytis turi problemų su keliu ir artimiausias savaites praleis su ramentais. Tuo tarpu Utenos DSC auklėtiniai, kurie šiuo metu atstovauja VHC „Šviesos“ klubui, Karolis Antanavičius ir Mantas Pranckevičius nepasirodė rinktinės stovykloje ir apie priežastis oficialiai neinformavo Lietuvos rankinio federacijos. Iš anksčiau buvo žinoma, jog rinktinei tikrai negalės padėti traumą patyręs pasvalietis Lukas Vanagas.

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Gintaras Paškevičius apgailestavo, jog nepavyko surinkti visų pajėgiausių žaidėjų, tačiau tikino, jog vaikinai, kurie atvyko į Klaipėdą, dega noru dirbti treniruotėse ir siekti pergalių: „Nors rinktinėje ir trūksta keleto išties svarbių žaidėjų, tačiau turime dirbti su vaikinais, kurie šiuo metu yra mūsų rotacijoje, ir gali bei nori rungtyniauti. Nors priešininkai Serbijoje laukia išties pajėgūs, tačiau tikrai norime pakovoti dėl patekimo į kitą varžybų etapą. Tik nuo žaidėjų ryžto, nusiteikimo ir priklausys mūsų pasiektas rezultatas. Kol kas iš to, ką matau, galiu patikinti, jog visi noriai dirba bei stengiasi treniruočių metu.“

Praėjusiais metais šios kartos rinktinė Europos čempionato atrankos varžybas žaidė Garliavoje, kur susitiko su Vokietijos, Rusijos bei Kosovo rinktinėmis. Nugalėję Kosovo rankininkus, tačiau nusileidę galingoms Vokietijos bei Rusijos komandoms, Lietuvos vaikinai į finalinį Europos čempionato etapą nepateko. Mūsų skriaudikai vokiečiai tose pirmenybėse iškovojo sidabro medalius, o rusai liko devinti.

Lietuvos jaunimo iki 21 -erių metų rinktinės sąrašas:

Karolis Antonovičius (HC „Vilnius“)

Lukas Juškėnas („Dragūnas“)

Lukas Gurskis („Granitas – Karys“)

Domantas Pukas („Grifas“)

Jovydas Jurašius (VHC „Šviesa“)

Benas Butkus („Dragūnas“)

Dovydas Kuodys (VHC „Šviesa“)

Modestas Vaitekūnas („Dragūnas“)

Žanas Gabrielius Virbauskas („Dragūnas“)

Modestas Štarolis („Granitas – Karys“

Lukas Simėnas („Dragūnas“)

Laurynas Simonovičius („Dragūnas“)

Martynas Savonis („Borussia Mach., Vokietija“)

Tadas Bučinskas („Granitas – Karys“)

Daugirdas Dilys („Tectum“, Austrija)

Mantas Reinys („Granitas – Karys“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių