Pasaulio slidinėjimo čempionate Lietuvos komanda užėmė 20 vietą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Lahtyje vykstančiame Pasaulio slidinėjimo čempionate vyko viena azartiškiausių rungčių – komandinis sprintas klasikiniu stiliumi.

Komandas sudarė po du slidininkus, o kiekvienas jų turėjo įveikti po tris ratus. Rato ilgis 1,3 kilometro.

Vyrų varžybose dviejuose pusfinaliuose dėl teisės patekti į finalą varžėsi 24 komandos. Į finalą pateko 10 komandų: po dvi pirmąsias iš kiekvieno pusfinalio bei 6 greičiausius laikus parodžiusios komandos.

Lietuvos komanda – Modestas Vaičiulis ir Tautvydas Strolia – startavo pirmajame pusfinalyje ir jame užėmusi 10 vietą į finalą nepateko. Šiame pusfinalyje nugalėjo Norvegijos komanda, lietuvius aplenkusi 1 min. 43,38 sek. Lietuviai pusfinalyje aplenkė Slovakijos ir Kolumbijos komandas.

Vyrų finale kova vyko iki pat finišo. Nuo pat pirmojo etapo į priekį įsiveržę ir visą laiką pirmavę norvegai – Johannes Hoesflotas Klaebo ir Emilis Iversenas – liko be medalių. Likus keliems šimtams metrų iki finišo norvegus pavijo varžybų šeimininkai suomiai, o stadiono posūkyje abu slidininkai susidūrė ir griuvo. Tuo pasinaudojo rusas Sergejus Ustiugovas, kuris išplėšė pergalę Rusijos komandai. Sidabro medalius iškovojo Italijos duetas – Dietmaras Noeckleris ir Federico Pellegrino (+2,14). Tretieji finišą pasiekė suomiai – Sami Jauhojaervi ir Livo Niskanenas (+8,64).

Bendrojoje įskaitoje Lietuvos komanda liko 20 vietoje.

Moterų grupėje užtikrintai nugalėjo Norvegijos slidininkės – Heidi Weng ir Maiken Caspersen Falla. Sidabro medalius iškovojo rusės Julija Belorukova ir Natalia Matvejeva (+5,56). Bronzos medalius atkaklioje kovoje išplėšė amerikietės Sadie Bjornsen ir Jessica Diggins (+18,38), finiše tik dviem dešimtosiomis sekundės aplenkusios Švedijos atstoves.

Moterų grupėje varžėsi 17 komandų.

Lietuvos komandos dar laukia paskutinioji rungtis čempionate – trečiadienį vyrai startuos 15 kilometrų klasikiniu stiliumi lenktynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių