Pasaulio slidinėjimo čempionate lietuviai neįveikė kvalifikacinio barjero

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lahtyje vykstančiame pasaulio slidinėjimo čempionate išdalinti pirmieji medalių komplektai – vyko sprinto laisvu stiliumi varžybos.

Vyrų varžybose nugalėjo italas Federico Pellegrino, tik paskutiniuosiuose finišo metruose aplenkęs rusą Sergejų Ustiugovą. Bronzos apdovanojimą iškovojo norvegas Johannes Hoesflotas Klaebo.

Prieš dvejus metus vykusiame pasaulio čempionate sprinte nugalėjęs norvegas Petteris Northugas finale užėmė 5 vietą.

Sprinto kvalifikacinėse varžybose startavo ir keturi lietuviai. Aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė rinktinės lyderis Modestas Vaičiulis, finišavęs 67 vietoje. Lietuvis 1,6 kilometro trasą į veikė per 3 min. 35,08 sek ir 23 sek. atsiliko nuo kvalifikacijoje greičiausią laiką parodžiusio ruso Sergejaus Ustiugovo.

Stepanas Terentjevas užėmė 82-ą (3:40,7), Tautvydas Strolia – 87-ą (3:43,2), o Jaunius Drusys – 91 vietą (3:46,37).

Vyrų sprinto kvalifikacinėse varžybose rungėsi 156 dalyviai, o į vakare vykusias finalines varžybas pateko 30 greičiausių sportininkų.

Moterų sprinto finale greičiausia buvo ir aukso medalį iškovojo norvegė Maiken Caspersen Falla, aplenkusi amerikietes Jessicą Diggins ir Kikkan Randall.

Moterų kvalifikacijoje startavo 107 slidininkės. Greičiausiai 1,4 kilometrų trasą įveikė vėliau čempione tapusi M.C. Falla, distancijoje užtrukusi 3 min. 3,14 sek. Vienintelė sprinto varžybose startavusi lietuvė Martyna Biliūnaitė užėmė 77 vietą (3:52,15).

Lietuvos rinktinės trenerė Kazimiera Strolienė: „Šiandien buvo vienas nesėkmingiausių Modesto Vaičiulio startų šį sezoną. Iškrito šviežio sniego, trasa minkšta, o jam tai labai neparanku. Bet oro kaltinti negalime. Prieš kitą sezoną reikės padirbėti su slydimo technika – neužtenka gerą rezultatą rodyti tik kietose vėžėse. Būtina gerai startuoti bet kokiu oru. Kiti mūsų sportininkai dar labai jauni, jiems trūksta galingumo. Manyčiau, kad jie pasirodė savo galimybių ribose.“

Slidinėjimo varžybos tęsis šeštadienį skiatlono rungtimi, o penktadienį čempionate varžybas pradės šuolininkės su slidėmis ir šiaurės dvikovės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių