Pasaulio krepšinio čempionate gali padaugėti komandų

FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas išplatino pranešimą, kuriame rašoma, jog FIBA svarsto galimybę padidinti pasaulio čempionate besivaržančių komandų skaičių iki 32.

Pagal dabartinius reglamentus pasaulio čempionate gali dalyvauti 24 rinktinės.

„Dabar yra 24 vietos, kurios atiteko ir atiteks dar nežinomoms komandoms pasaulio čempionate Turkijoje, tačiau mes pradėjome svarstyti galimybę, kuri leistu padidinti rinktinių skaičių iki 32, - atskleidė Baumannas. - Mes turime išanalizuoti čempionato struktūrą prieš pasitarimą, bet negalime skubėti ir rizikuodami sugriauti dabartinę sistemą“.

„Mes turime įsitikinti, kad naujoji sistema veiks be priekaištų, turiu omenyje ir rungtynių susidomėjimą, ir televiziją bei rėmėjus. Dabar yra 17 komandų, pretenduojančių į 4 vardinius kvietimus, kuriuos mes ketiname išdalinti. Matydami, jog tiek daug šalių nori varžytis šiose varžybose mus privertė pagalvoti, kad galbūt reikėtų padidinti komandų skaičių, bet tai nereiškia, kad mes rizikuosime ir tą įgyvendinsime. Ketiname išanalizuoti viską iki smulkmenų, jog vėliau nesigailėtume“, - kalbėjo P.Baumannas.

Iš keturių  vardinių kvietimų vienam žemynui gali atitekti trys, o Europoje Lietuvos rinktinės pagrindinės konkurentės gauti vardinį kvietimą yra Rusija, Vokietija ir Didžioji Britanija, rašo basketnews.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių