Pasaulio jaunimo imtynių čempionatas: K. Šleiva pergalę paleido paskutinę minutę

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje vykstančiame pasaulio jaunimo imtynių čempionate trečiadienį kovas tęsia graikų-romėnų imtynių stiliaus atstovai. Antrą varžybų dieną „Le SPOT“ arenoje rungėsi Kristupas Šleiva (svorio kategorija iki 66 kg, 31 dalyvis).

Pasak Lietuvos imtynių federacijos pranešimo, pirmas lietuvio varžovas kvalifikacinėje imtyje – visus įmanomus titulus savo amžiaus grupėje iki šios dienos iškovojęs gruzinas Ramazas Zoidzė. Atleto iš Gruzijos kolekcijoje pasaulio bei Europos jaunių ir jaunimo čempionatų auksas. Universalus sportininkas yra ragavęs ir laisvųjų imtynių duonos – prieš tris metus jis užėmė prizines vietas pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Kristupo keliai su Zoidze susikerta nuo kadetų laikų ir jam dar nėra pavykę įveikti gruzino. Mes net buvom įsiprašę į treniruočių stovyklą Gruzijoje, kad tik galėtumėme perprasti kalniečio kovos ypatumus. Bet ir Kristupas nestovi vietoje, tobulėja. Laukia sunki dvikova“, – sužinojęs burtų rezultatus savo nuomonę žėrė pirmasis K. Šleivos treneris Vladimiras Audickas.

Trenerio įžvalgos pasitvirtino. Dvikova buvo įtempta ir rezultatyvi, o nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinę minutę. Po sėkmingos pradžios (2:0) K. Šleiva praleido metimą per petį (2:2). Netrukus abu kovotojai įsivėlė į grumtynes parteryje. Pirmame aukšte kiek apsukresnis buvo Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis, kuris veiksmų raizgalynėje sugebėjo įgyti vieno taško pranašumą (4:3). Antrame kėlinuke gruzinas rodė didesnį aktyvumą ir, nors rezultatą išlygino (4:4), pagal techninių veiksmų kokybę vis vien pirmavo lietuvis. Vis dėlto įkyrus spaudimas davė savo vaisių. Likus mažiau nei minutei, gruzinas atliko ne visai kokybišką suktuką ir, parbloškęs K. Šleivą į parterį sugebėjo pasiimti du pergalingus taškus (4:6).

Dabar belieka linkėti gruzinui sėkmingų kovų ir patekimo į finalą. Tokiu atveju Lietuvos imtynininkui atsivers galimybė kovoti dėl bronzos paguodos turnyre.

Pagrindiniai R. Zoidzės varžovai kovose dėl medalio yra Afrikos čempionas egiptietis Mohamedas Elsayedas, Mohammadas Moradas Elyasis iš Irano ir iš „laisvūnų“ į klasikus persikvalifikavęs vengras Bence Balatonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių