Pasaulio jaunimo čempionate penktadienį lietuviai neprasimušė tarp geriausiųjų

  • Teksto dydis:

Plovdive (Bulgarija) vykstančiame 2017 metų pasaulio irklavimo jaunimo (iki 23 metų) čempionate penktadienį viena Lietuvos įgula kovojo dėl kelialapio į finalą, viena – dėl vietos pusfinalyje, dvi – paguodos plaukimuose.

Pusfinalyje šiandien jėgas išbandė vaikinų keturvietė be vairininko, kurią irkluoja Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas, Giedrius Bieliauskas ir Saulius Ilonis. Lietuviai distanciją įveikė per 5 min. 52,58 sek. ir finišavo ketvirti, o į finalą pateko 3 greičiausios komandos. Tad mūsiškiai čempionatą užbaigs startu B finale.

Beje, lietuvius aplenkę ir pusfinalio laimėtojais tapę Australijos irkluotojai šiame plaukime užsitikrino dar vieną titulą – tapo naujo jaunimo čempionatų geriausio laiko savininkais (5 min. 44,38 sek.).

Vienviečių ketvirtfinalyje šiandien į kovą stojo Artūras Muravjovas. Jis distanciją įveikė per 7 min. 23,05 sek., finišavo šeštas ir tęsė kovą pusfinalyje dėl vietos C finale.

Šio etapo pirmajame plaukime lietuvis 2 km nuirklavo per 7 min. 17 sek. ir užėmė 4-ąją vietą. To neužteko vietai C finale pelnyti, tad A. Muravjovo paskutiniu startu pasaulio čempionate taps D finalas.

Dvi merginų komandos penktadienį startavo paguodos plaukimuose. Vienviečių varžybose Agnė Ginevičiūtė finišavo ketvirta (7 min. 58,300 sek.), tačiau tai buvo viena vieta per žemai, kad būtų pelnytas kelialapis į pagrindinį pusfinalį.

Irkluotojai teko tenkintis kova pusfinalyje dėl vietos C finale. Šį tikslą A. Ginevičiūtei pavyko pasiekti tvirtai – antrajame plaukime Lietuvos atstovė finišavo antra (8 min. 7,12 sek.) ir pelnė vieną iš 3 kelialapių į C finalą.

Merginų porinei dvivietei, kurią irkluoja Viktorija Vareikaitė ir Ieva Medelinskaitė, paguodos plaukime taip pat nepavyko prasibrauti į pusfinalį. Lietuvos atstovės distanciją įveikė per 7 min. 28,020 sek., finišavo penktos ir varžybas užbaigs šeštadienį startu C finale.

Kovą dėl aukščiausių vietų pasaulio čempionate šeštadienį pratęs vaikinų porinė dvivietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis. Lietuviai ketvirtadienį pagerino pasaulio jaunimo čempionatų savo rungties geriausią laiką ir už pergalę savo atrankos plaukime iš karto pelnė vietą pusfinalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių