Pasaulio irklavimo varžybų antrajame etape – lietuvių auksas ir bronza

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Šveicarijoje pasibaigusiose pasaulio irklavimo taurės antrojo etapo varžybose Lietuvos sportininkai iškovojo du medalių komplektus.

Čempionėmis pavyko tapti porinės dvivietės įgulai Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei. Lietuvos irkluotojos finalo pradžioje leido tempą diktuoti varžovėms, tačiau antrojoje distancijos dalyje galingais yriais pavijo ilgai pirmavusias Australijos sportininkes Genevieve Horton ir Sally Kehoe ir užėmė pirmą vietą.

Čempionės nuotolį įveikė per 6 minutes 52,07 sekundės ir australes finiše aplenkė 0,69 sekundės. Trečiojoje vietoje liko graikės Aikaterini Nikolaidou ir Sofia Asoumanaki (6:54,84).

Sėkmingai startavo ir Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritteriu vyrų porinių dviviečių varžybose. Irkluodami nepalankiu šeštuoju taku lietuviai tapo vieninteliais sportininkais, sekmadienį iškovojusiais medalius toje trasos dalyje.

R. Maščinskas ir S. Ritteris distanciją įveikė per 6 min. 17,62 sek. ir užėmė trečią vietą. Pirmoji vieta atiteko kroatams Martinui ir Valentui Sinkovičiams (6:14,31), sidabras – Robertui Mansonui ir Christopheriui Harrisui iš Naujosios Zelandijos (6:16,25).

Vienvietę irkluojantis Mindaugas Griškonis finale sugaišo 7 min. 28,62 sek. ir liko šeštas. Nugalėtoju tapo Naujosios Zelandijos irkluotojas Mahe’as Drysdale’as, finišavęs per 6 min. 54,11 sek. Už jo nugaros liko čekas Ondrejus Synekas (6:57,43) ir kubietis Angelis Fournier Rodriguezas (6:59,31).

Vyrų porinė keturvietė (Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius) finale taip pat liko šešta (5:56,11), o nugalėtojais tapo Australijos irkluotojai (5:48,49). Kitas prizines vietas užėmė Didžiosios Britanijos (5:51,38) ir Šveicarijos komandos (5:53,18).

Moterų vienviečių valčių klasės B finale startavusi Lina Šaltytė nuotolį įveikė per 7 min. 45,64 sek. ir liko ketvirta. Bendrojoje įskaitoje tai lėmė 10-ą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių