Pasaulio čempionate Kaune šturmuoja rekordus

„Turime svečių iš viso pasaulio: nuo Australijos ir Aliaskos iki Mongolijos ir Pietų Afrikos Respublikos“, - sakė Lietuvos jėgos trikovės federacijos generalinis sekretorius Tadas Petrokas. Kaune vykstančiame štangos spaudimo pasaulio čempionate rungiasi atletai iš atokiausių planetos kampelių.

Visą šią savaitę Kaune vykstančios pasaulio pirmenybės kulminaciją pasieks penktadienį bei šeštadienį, kai savo meistriškumą demonstruos jaunimo ir suaugusiųjų grupės dalyviai. Čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos jėgos trikovės bei Tarptautinė jėgos trikovės federacijos mūsų šalyje rengiamas jau antrą kartą. Pirmasis „blynas“ buvo iškeptas 2013 metais.

„Net neįvardinsiu tikslaus šalių skaičiaus. Tarp 30-ies ir 40-ies, o sportininkų turime apie pusę tūkstančio. Tad galite įsivaizduoti šio renginio mastus“, - mūsų portalui vardino T.Petrokas.

Pirmąją varžybų dieną į kovą stojo veteranai (40 metų ir vyresni). Atletai grūmėsi svorio kategorijose iki 59 kg, iki 66 kg, iki 74 kg ir iki 83 kg, o moterys svorio kategorijose iki 47 kg ir iki 52 kg. Jau pirmąją dieną turnyras pateisino organizatorių lūkesčius. Susirinkę stipriausi atletai pademonstravo įspūdingus rezultatus. 51 metų Rusijos sportininkas Aleksejus Neveikovas svorio kategorijoje iki 83 kg, įveikęs 237,5 kilogramo, pasiekė naują pasaulio rekordą ir toli už nugaros paliko savo varžovus.

Beje, šios pirmenybės išsiskiria ne tik geografine įvairove. Štangos spaudimo varžybos yra žinutės „sportas visiems!“ ambasadoriai. Mat jauniausių varžybų dalyvių amžius siekia vos 14-15 metų, o vyriausiam dalyviui austrui Adolfui Rohrbacheriui – net 79 metai.

Čempionate Lietuvos garbę gina 19 sportininkų. Daugiausiai vilčių dedama į Auriką Žukauskaitę, Eglę Turakevičiūtę, Liną Gerutę, Ženetą Skavičienę bei Giedrę Vidžiūnienę moterų varžybose bei Mindaugą Grobą, Kęstutį Šiaučiūną, Vilių Šiaučiūną, Egidijų Valčiuką, Tadą Žadeikį, Klaudijų Malevskį bei Edvardą Nakčiūną. Visi jie pretenduoja tapti pasaulio čempionais arba prizininkais.

Turnyro kulminacija taps vyrų jaunimo ir suaugusiųjų sunkiausių kategorijų (virš 120 kg) varžybos, kurios vyks Kauno „Park Inn Radisson“ viešbučio konferencijų centre penktadienį 12 valandą bei šeštadienį 13 valandą – štangos svoris pasieks ir viršys 400 kilogramų ribą.

„Be abejo, ne mažiau intriguojanti kova laukia ir kitose svorio kategorijose, kur sportininkai spaus net keturis kartus didesnį svorį nei sveria patys. Tad labai gali būti, kad kauniečiai turės progą tapti ne vieno pasaulio rekordo liudininkais“, - teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių