Pasaulio čempionate Kaune laurus skynė ir šeimininkai

Kaune nuaidėjo vienos seniausių Lietuvos kultūrizmo istorijoje „Gintarinio prizo“ varžybos bei fitneso (kūno rengybos) ir kultūrizmo pasaulio mėgėjų čempionatas. Turnyre dalyvavo 23 šalių atstovai.

Sulaukta svečių iš kaimyninių bei iš tolimų egzotinių valstybių: tai ir Iranas, Indija, Brazilija, Puerto Rikas, Argentina, Uzbekija, Kirgizija, Didžioji Britanija, Slovakija, Lenkija, Rusija bei kitų. Iš viso jėgas čempionate išbandė apie 200 dalyvių.

Tarp šios gausybės nepasimetė šeimininkų atstovai - Jaunalietuvių Sporto organizacijos (JSO) nariai. Aerobiniame fitnese čempionais tapo: iki 8 metų - Ieva Kaminskaitė, iki 10 m. Martynas Kaminskas, suaugusiųjų - Vladislavas Esaulovas, kuris, beje, yra vaikų aerobinio fitneso treneris. Vyrų „Physique“ kategorijoje sidabro medalį iškovojo gyvenantis Anglijoje ir specialiai varžyboms į Lietuvą grįžęs Jaunalietuvių Sporto Organizacijai atstovaujantis armėnų tautybės Vladimiras Agasaryanas. Bikinio kategorijoje jaunimo čempione tapo Eglė Juronytė, besimokanti Kauno kolegijoje. Modelių fitneso ūgio kategorijoje iki 165 cm trečiąją vietą iškovojo Aselia Ismailova - Kirgizijos sportininkė, taip pat atstovaujanti JSO, besimokanti Vytauto Didžiojo universitete. Sportinio fitneso „power“ kategorijoje jaunimo čempionais tapo Markas Dalgunovas ir Eglė Juronytė. Suaugusiųjų čempionėmis šioje kategorijoje iki 170 cm tapo Simona Kuprate, o virš 170 cm - Danutė Žitkevičiūtė. Aselia Ismailova „power“ kategorijoje tarp suaugusiųjų užėmė antrąją vietą.

Organizatorių ir žiūrovų simpatijų sulaukė Lenkijos aerobinio fitneso sportininkė Žaneta Balsevič, kuri į varžybas atvyko su 2 mėnesių vaikeliu. Varžybas ne pirmą sykį parėmė ne tik Lietuvos įmonės, bet ir Anglijoje gyvenantis verslininkas Ramūnas Micuta. Ir šįkart jo prizais buvo pagerbti absoliučių kategorijų laimėtojai.

„Turnyras pavyko. Sulaukėme ir senbuvių, ir naujokų iš įvairių pasaulio valstybių. Įsitikinome, kad fitneso geografija plečiasi. Smagiausia, kad tarp garsių pavardžių neliko nepastebėti ir mūsų atstovai, kurie čempionatui atsakingai ruošėsi. Tad ir rezultatai atitinkami“, - sakė JSO klubo treneris Vytautas Mikuckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių