Pasaulinę sniego dieną mini tūkstančiai sporto aistruolių

  • Teksto dydis:

Dviejų savaičių žiemiškos oro sąlygos įkvėpė daugelį mėgėjiškų sporto organizacijų. Sekmadienį mūsų šalyje minimą pasaulinę sniego dieną tikimąsi sulaukti rekordinio aktyvių dalyvių skaičiaus.

Asociacija „Sportas visiems", kuruojanti šį projektą šalyje, jau užfiksavo 17 miestų ir miestelių, per 40 mokyklų ir sporto centrų, kurių organizuojamuose renginiuose užsiregistravo daugiau kaip 6 tūkst. dalyvių.

Nuo „Sniego tinklinio“, kalnų slidinėjimo, žiemos estafečių, sniego skulptūrų lipdymo iki snaigės žygių ir vaikų biatlono – daugelis organizatorių šias sporto rungtis siūlo miestų ir miestelių gyventojams, moksleiviams ir vaikams su tėveliais.

„Pasaulinės sniego dienos pagrindinis tikslas – išjudinti šeimą. Pirmiausia vaikus, parodant ir akcentuojant tai, kad jie gali judėti ir sportuoti lauke ne tik vasarą, bet ir žiemą. O jei tokį fizinio aktyvumo pavyzdį rodo ir tėvai, tai yra labai sveikintina“, – įsitikinęs jau daugiau kaip 50 metų Lietuvoje snaigės žygius organizuojantis Algimantas Jucevičius

Tarptautinė slidinėjimo asociacija informuoja, kad sniego diena bus minima 42 valstybėse, numatoma surengti per 470 renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių