Paryžius ir Los Andželas paskelbti 2024-ųjų ir 2028-ųjų olimpiadų šeimininkais

  • Teksto dydis:

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį paskelbė Paryžių ir Los Andželą 2024 ir 2028 metų olimpinių žaidynių šeimininkais, ir tai pirmas kartas, kai ši sporto institucija „karūnuoja“ du miestus vienu metu.

Limos suvažiavimų centre nuvilnijo garsūs plojimai, kai TOK nariai vienbalsiai patvirtino liepos mėnesį pasiektą susitarimą, kad Paryžius taptų 2024 metų olimpiados šeimininku, o Los Andželas rengtų 2028 metų olimpiadą.

Paryžiaus ir Los Andželo paraiškų vadovai ant scenos prisidėjo prie TOK prezidento Thomas Bacho (Tomo Bacho) ir apsikabino, kai TOK paskelbė sprendimą, pažymėjęs, kad iš jo išlošia visi.

„Tai stebuklinga, unikali pergalė, – vėliau sakė vienas Paryžiaus delegacijos vadovų Tony Estanguet (Toni Estangiui). –Jaučiu tokią emociją, kokią savo gyvenime esu jutęs retai.“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) šį sprendimą pavadino „Prancūzijos pergale“ ir sakė, kad olimpiada yra „nuostabi galimybė“ šaliai.

Los Andželo delegacija taip pat džiūgavo.

„Tai jaudina, liejosi emocijos, buvo kankinama ir įdomu. Didelės nežinios nebuvo, bet tai buvo labai ypatinga diena“, – naujienų agentūrai AFP sakė paraiškos vadovas Casey Wassermanas (Keisis Vasermanas).

Balsavimas buvo paskutinis veiksmas kampanijoje, kuri įprasta intriga nepasižymėjo nuo liepos, kai Paryžius ir Los Andželas, paskatinti TOK, sutiko pretenduoti į 2024 ir 2028 olimpiadų šeimininkus.

Paryžiaus 2024-ųjų olimpiados pareigūnai džiaugėsi pergale po trijų ankstesnių nesėkmingų bandymų laimėti teisę rengti 1992, 2008 ir 2012 metų olimpiadas.

2024-ųjų žaidynės bus jau trečia Paryžiaus olimpiada ir ji įvyks lygiai 100 metų po praėjusios olimpiados Prancūzijos sostinėje.

„Didelė laimė po 100 metų sugrąžinti žaidynes į Paryžių“, – sakė Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo).

Los Andželo 2028-ųjų olimpiados pareigūnai taip pat reiškė pasitenkinimą žaidynių sugrįžimu į JAV teritoriją.

2028-ųjų olimpiada bus pirmoji Jungtinėse Valstijose nuo chaotiškų 1996 metų žaidynių Atlantoje.

Tai taip pat bus trečias kartas, kai olimpiada vyks Los Andžele, kuris sėkmingas žaidynes surengė 1932 ir 1984 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių