Parolimpiniams čempionams – naujas tarptautinis turnyras Trakuose

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės pergalė Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse paskatino Lietuvoje organizuoti naują tarptautinį golbolo turnyrą, į kurį birželio 1-4 dienomis Trakuose susirinks komandos net iš keturių žemynų.

Tarptautinis Trakų golbolo turnyras išskirtinis ne tik atvykstančiomis tolimųjų šalių komandomis, bet ir naujas tuo, kad jame varžysis ir moterų golbolo komandos, nors Lietuva ir neturi moterų golbolo rinktinės.

„Po lietuvių pergalės Rio de Žaneiro parolimpiadoje mes jaučiame Lietuvoje išaugusį golbolo svorį, žinomumą, visuomenės susidomėjimą. Norime, kad golbolas, kaip komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka, ir toliau užimtų svarbią vietą parolimpiniame judėjime pasaulyje. Esame suinteresuoti nuolat kelti lietuvių sportininkų meistriškumą, kad ir Tokijo parolimpiadoje užimtume prizinę vietą.

Todėl labai svarbu, kad mūsų šalyje varžybų kalendorius pasipildė dar vienu tarptautiniu golbolo turnyru, kad parolimpiniai čempionai gali rungtyniauti aukščiausiame lygyje, tuo pačiu būdami savo namuose“, – kalbėjo naujasis Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Pasak M.Biliaus, suorganizuoti tarptautinį turnyrą neįgaliųjų sporte nėra lengva, todėl mūsų šaliai – prestižas, kad į šį turnyrą atvyko šešios vyrų ir penkios moterų golbolo komandos net iš keturių žemynų.

Vyrų grupėje Lietuvos rinktinė, vadovaujama naujo 23 metų trenerio Šarūno Juknos, varžysis su Australijos, Japonijos, JAV, Suomijos ir Švedijos komandomis. Moterų grupėje susirungs Ispanijos, Izraelio, dvi Japonijos komandos ir parolimpinės čempionės – JAV moterys.

Tokijo parolimpiadai besiruošianti Japonija į Trakų golbolo turnyrą atveža net 22 žmonių delegaciją.

„Golbolininkų pergalė skatina toliau populiarinti šį sportą Lietuvoje ir gerinti visą šio populiariausio Lietuvoje aklųjų ir silpnaregių komandinio sportinio žaidimo infrastruktūrą, palaikyti esamą bei gerinti golbolo teisėjų kvalifikaciją“, – sakė tarptautinio turnyro organizatorius, Lietuvos golbolo teisėjų asociacijos prezidentas Rimantas Venckutonis.

Tarptautinis Trakų golbolo turnyras, kurį organizuoja Lietuvos parolimpinis komitetas ir Lietuvos golbolo teisėjų asociacija, prisideda Trakų rajono savivaldybė ir remia ilgametė golbolo rėmėja kredito unija „Saulėgrąža“, vyks birželio 1-4 dienomis Trakų irklavimo bazėje (Karaimų g. 73).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių